ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ (ΦΑΒΑ)

Υπέροχη παραδοσιακή ΦΑΒΑ για οσους αγαπανε τα οσπρια!

Συστατικά

  • φαβα 1/2 κιλο
    κρεμμύδια
    μαιντανo
    λεμονι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου καθαρισουμε και πλυνουμε καλα την φαβα,την βαζουμε στην κατσαρολα με λιγο νερο,κι ενα καθαρισμενο και χαραγμενο κρεμμυδι σταυρωτα στο κεντρο της κατσαρολας  και την αφηνουμε να σιγοβρασει αρκετα,προσεχοντας αν σωθει το νερακι να προσθεσουμε.
  2. Αφου βρασει βαζουμε στο μουλτι ενα μερος και τη χτυπαμε
  3.  και συνεχιζουμε το ιδιο εως οτου τελειωσει το υλικο μας.
  4. Την βαζουμε σε ενα ταπερ ριχνουμε το αναλογο αλατι και μετα την χωριζουμε σε μεριδες,η'τη βαζουμε σε ενα πιατο για ορεκτικο στο μενου της ημερας,αφου πρωτα εχουμε καθαρισει και κοψει σε φετες το κρεμμυδι,εχουμε ψιλοκοψει τον μαιντανο..Ανοιγουμε ενα λακκο στη φαβα και ριχνουμε,λαδι,ριγανη πιπερι,τα κομμενα κρεμμυδια τον μαιντανο και τελος το λεμονι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Αυγούστου 2010