ΖΥΜΑΡΙΚΑΛΑΧΑΝΙΚΑΜΠΟΥΦΕΣ

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ!!!

Ενα εξαιρετικο φαγητο που μπορει να σταθει σε ολα τα τραπεζια για καθε περισταση. Ενα ογκρατεν με μπροκολο, πενες ριγκατονι, καπνιστη μπριζολα,τεσσαρων ειδων τυρια ενα εκ των οποιων καπνιστο απογειωνουν τη γευση. Απολαυστε το!!! Για ταψι 34 επι 26

Συστατικά

  • πενες 500 γρ. χρωματιστες ριγκατονι
    μπροκολο 400 γρ. βρασμενο μονο τις φουντιτσες χωρις κοτσανια
    πιπεριες 4 χρωματιστες κομμενες ζουλιεν
    κρεμα γαλακτος 400 γρ.
    μπριζολα 230 γρ.καπνιστη κομμενη σε μικρους κυβους
    μοτσαρελα 250 γρ. τριμμενη
    γκουντα 250 γρ. τριμμενο
    κίτρινα τυριά 235 γρ. καπνιστο τριμμενο
    τυρι κρεμα 200 γρ.
    βουτυρο 1 μεγαλη κ.σουπας
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε αλατισμενο νερο βραζουμε τις πενες al dente τις σουρωνουμε χωρις να τις κρυωσουμε με νερο. Σε αλατισμενο vερο βραζουμε για 3 λεπτα τις φουντιτσες απο μπροκολο και τις σουρωνουμε αμεσως.
  2. Παιρνουμε το ταψι μας και στρωνουμε τις πενες,απο πανω προσθετουμε τις φουντιτσες
  3.  και ανακατευουμε ελαφρα να πανε παντου
  4. Σε τηγανι αντικολλητικο βαζουμε ελαχιστο ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε τις πιπεριες
  5. Τις ψιλοσωταρουμε στην αρχη,και κατοπιν προσθετουμε την καπνιστη μπριζολα
  6. και τα σωταρουμε ολα μαζι
  7.  μεχρι να μαλακωσουν ελαφρα οι πιπεριες. Αφαιρουμε απο την φωτια το τηγανι,αλατιζουμε ελαφρα,και ριχνουμε μπολικο φρεσκοτριμμενο πιπερι και ανακατευουμε.
  8. Σε κατσαρολα βαζουμε τις κρεμες γαλακτος μαζι με το βουτυρο να ζεσταθουν,
  9. προσθετουμε το τυρι κρεμα  (κραταμε ενα μερος τριμμενων τυριων για να πασπαλισουμε στο τελος την επιφανεια του φαγητου)και τα υπολοιπα τυρια.
  10. Ανακατευουμε πολυ καλα
  11. προσθετουμε αλατακι,πιπερακι ανακατευουμε και παλι
  12.  και τα προσθετουμε στις πιπεριες.
  13. Ανακατευουμε πολυ καλα.
  14. Ολο αυτο το περιχυνουμε στο ταψι με τις πενες και το μπροκολο,
  15. ανακατευουμε πολυ καλα να πανε παντου,
  16. και πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια με τα υπολοιπα τυρια που εχουμε κρατησει.
  17. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου μεχρι να δουμε μια ωραια κρουστα τυριων με χρυσο χρωμα.
  18. Αφαιρουμε απο το φουρνο αφηνουμε να σταθει για λιγο και το κοβουμε σε κομματια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Νοεμβρίου 2015