ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΑΛΗΘΙΝΗ!!!

Η πραγματικη καρμποναρα εξ Ιταλιας δεν περιεχει κρεμα γαλακτος οπως συνηθιζεται να φτιαχνεται στην Ελλαδα. Πως φτιαχνεται? Ακολουθηστε βημα βημα την συνταγη και θα εχετε το τελειο και πεντανοστιμο αποτελεσμα.!!!

svg40
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • μακαρονια 500 γρ.
    μπεικον 140 γρ. η’πανσετα καπνιστη κομμενα σε κομματια
    σκορδο 1 σκ.
    αβγα 3 μονο τους κροκους(οχι τα ασπραδια)
    βουτυρο 40 γρ.
    παρμεζανα 110 γρ. τριμμενη η’πεκορινο
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολα βαζουμε νερο να βρασει,ριχνουμε το αναλογο αλατι και βραζουμε τα μακαρονια al dente.
  2. Σε τηγανι βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθει
  3.  και ριχνουμε το κομμενο μπεικον η΄την πανσετα μαζι με το σκορδο
  4.  μεχρι το μπεικον να παρει χρωμα.
  5. Πεταμε το σκορδο γιατι το μονο που θελουμε ειναι να παρει αρωμα,και σβηνουμε το ματι της κουζινας.Με τσιμπιδα πιανουμε τα βρασμενα μακαρονια(δεν τα σουρωνουμε δεν πεταμε το νερο) τα κραταμε λιγο στον αερα να στραγγιξουν απο τα νερα
  6. και τα ριχνουμε μεσα στο τηγανι με το μπεικον,ανακατευουμε.
  7. Αφου εχουμε κλεισει το ματι που βρασαμε τα μακαρονια,και το νερο δεν βραζει, παιρνουμε ενα ποτηρι του νερου νερο απο τα βρασμενα μακαρονια, και το βαζουμε στην ακρη. Εφαπτουμε επανω στην κατσαρολα ενα αλλο μεταλλικο σκευος με τους κροκους χτυπημενους το τρυμμενο τυρι, προσθετουμε σιγα σιγα το νερο
  8.  και χτυπαμε με το συρμα μεχρι να δουμε οτι πηζει ελαφρως και γινεται σαν κρεμα.
  9. Τοτε ριχνουμε τα μακαρονια μεσα στην κρεμα, προσθετουμε πιπερι και ανακατευουμε πολυ πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα και σερβιρουμε οσο ειναι ζεστη και αν θελουμε ριχνουμε και επιπλεον τυρι τριμμενο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Σεπτεμβρίου 2013