ΓΛΥΚΑ

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!

svg35
Μερίδες: 40 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • αβγα 4
    ζαχαρη αχνη 200 γρ
    μαργαρινη 250 γρ
    μπισκοτα 450 γρ πτι-μπερ αλεσμενα
    καρυδια 500 γρ χοντροκομενα
    κακαο 3 κ.σουπας
    κονιακ 1 φλυτζανι του καφε και λιγο παραπανω
    βανιλια 1
    κουβερτουρα 4-5 των 200 γρ για την επικαλυψη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. χτυπαμε στο μιξερ τη μαργαρινη,τα αυγα και την αχνη μεχρι να αφρατεψουν.
  2. στη συνεχεια τα βγαζουμε απο το μιξερ και προσθετουμε το κακαο,το καρυδι
  3. τα μπισκοτα αλεσμενα,τη βανιλια και το κονιακ και τα ζυμωνουμε με το χερι
  4. μεχρι να πλαθονται.στη συνεχεια φτιαχνουμε 4 ρολα και τυλιγουμε το καθενα με μεμβρανη
  5. και τα τοποθετουμε στην καταψυξη για 1μιση ωρα.τα βγαζουμε απο την καταψυξη και τα τοποθετουμε στη συντηρηση.
  6. λιωνουμε τις 2 πρωτες κουβερτουρες σε μπεν-μαρι για να ειναι ρευστη η σοκολατα, και χαμηλωνουμε τη φωτια.
  7. βγαζουμε το 1ο ρολο και το κοβουμε σε παχος ενος δαχτυλου με ενα μαχαιρι.
  8. βουταμε τις καριοκες στη κουβερτουρα κατα προτιμηση 2 κομματια
  9. και αφου εχουμε στρωσει στον παγκο μας 1 λαδοκολλα τις ακουμπαμε εκει για να κρυωσουν.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Ιουλίου 2010