ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!

Πεντανοστιμο γλυκο καρπουζι,ενα απο τα αγαπημενα μου γλυκα. Τραγανο,που δαγκωνοντας το ξεχειλιζει στον ουρανισκο η δροσια του καρπουζιου.. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ....!!!!

svg15
Μερίδες: 45 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • καρπουζι 45 κομματια κομμενα σε τετραγωνο σχημα χοντροφλουδο
    ζαχαρη 1 κιλο και 285 γρ.
    γλυκοζη 1 βαζακι (400 γρ.)
    ασβεστη 1 χουφτα διαλυμενος με νερο
    βανιλια 5

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου εχουμε διαλεξει ενα χοντροφλουδο καρπουζι και το εχουμε φαει παιρνουμε τις φλουδες τις κοβουμε σε μετρια τετραγωνα κομματια και καθαριζουμε οσο μπορουμε την κοκκινη σαρκα που εχει μεινει επανω στην φλουδα ωστε να μεινει η λευκη σαρκα του.
  2. Κατοπιν καθαριζουμε την εξωτερικη πρασινη φλουδα
  3.  και αφου τελειωσουμε την διαδικασια βαζουμε σε μεγαλη λεκανη 1 χουφτα ασβεστη
  4.  ριχνουμε νερο και ανακατευουμε πολυ καλα για να διαλυθει και τοποθετουμε μεσα τα κομματια για 3 ωρες.(ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ).
  5. Στην συνεχεια πεταμε τον ασβεστη πλενουμε πολυ καλα ολα τα κομματια και τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα με νερο να παρουν 2-3 βρασεις τα σουρωνουμε και τα ξαναβαζουμε παλι σε καθαρο νερο να νεροβρασουν το ιδιο, και αυτο το επαναλαμβανουμε στο συνολο 3 φορες,και στο τελος τα πλενουμε παλι πολυ καλα και τα αφηνουμε στο σουρωτηρι να στραγγισουν. Αφου στραγγισουν βαζουμε τα κομματια στην κατσαρολα ριχνουμε την ζαχαρη
  6. και αφου λιωσει η ζαχαρη και εχει ηδη αρχισει το σιροπι να αχνιζει ριχνουμε την γλυκοζη και τις βανιλιες και το αφηνουμε να παρει βραση.
  7. Με το που αρχισει να βραζει χαμηλωνουμε την θερμοκρασια σε μετρια θερμοκρασια και περιμενουμε να δεσει το σιροπι.
  8. Αφου ειναι ετοιμο το αφηνουμε στην ακρη σκεπασμενο με μια καθαρη πετσετα (οχι με το καπακι)μεχρι να κρυωσει και το βαζουμε σε αποστειρωμενα βαζα. Τοποθετηστε το στο ψυγειο και απολαυστε το παγωμενο ειναι  ΤΕΛΕΙΟ.(ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ "ΞΕΡΝΑΕΙ"ΝΕΡΟ αν δειτε οτι το σιροπι σας εχει νερουλιασει οταν κρυωσει, το ξαναβαζετε παλι λιγο να βρασει μεχρι να δεσει. ΥΓ:Ανα 35 κομματια παιρνει 1 κιλο ζαχαρη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Αυγούστου 2012