Ειναι εύκολα,γρηγορα και νοστιμοτατα..Απλα δοκιμαστε τα!!!Εγω βεβαια τα εκανα υπερ παραγωγη (μεγαλα κομματια)αλλά αυτο δεν επηρεασε φυσικα την γευση τους..
60
Μερίδες: 12 κομματια
Μέτριο
Συστατικά
αβγα 4 ασπραδια
ζαχαρη 3/4 φλ.τσαγιου
καρυδια 2 φλ.τσαγιου ψιλοκομμενα
κακαο 2 κ.σουπας αγλυκο
κανελα 1/2 κ.γλυκου
Ξυσμα απο πορτοκαλι 1 κ.γλυκου
κουβερτουρα 80 γρ.σοκολατα τριμμενη στον τριφτη
μαρμελαδα πορτοκαλι για την γεμιση.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε τα ασπραδια στο μιξερ στη μεσαια ταχυτητα να χτυπηθουν για 5 λεπτα
και στην συνεχεια ριχνουμε την ζαχαρη και συνεχιζουμε το χτυπημα,
μεχρι να εχουμε μια ωραια δεμενη και σφιχτη μαρεγκα.
Σε ενα μπολ βαζουμε τα ψιλοκομμενα καρυδια,την τριμμενη κουβερτουρα,το κακαο,το ξυσμα πορτοκαλιου την κανελα,
και με ενα κουταλι τα ανακατευουμε καλα.
Παιρνουμε 3 κ.σουπας μαρεγκα και με κοφτες κινησεις τη διπλωνουμε στα στερεα υλικα.
Ριχνουμε και την υπολοιπη μαρεγκα
και με απαλες κινησεις ανακατευουμεκαλα να ενωθουν ολα τα υλικα.
Παιρνουμε μια λαμαρινα την στρωνουμε με αντικολλητικο χαρτι ψησιματοςκαι με εναν κορνε η' με ενα κουταλι βαζουμε κουταλια κουταλια αραια το μειγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 15-20 λεπτα.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν ,γεμιζουμε με μαρμελαδα
και τα κολλαμε δυο δυο.
Διατηρηστε τα καρυδατα σε αεροστεγες σκευος για να παραμεινουν αφρατακαι τραγανα μεχρι το τελευταιο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα