ΓΛΥΚΑ

ΚΑΡΥΔΕΣ!!!

ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ...ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ!!!

svg90
Μερίδες: 30 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ινδικη καρυδα 1/2 κιλο
    ζαχαρη αχνη 1/2 κιλο
    αυγα 5
    αμυγδαλα Ασπρισμενα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοσκινιζουμε την ζαχαρη σε μια λεκανιτσα, σε ενα μπολ χτυπαμε με τον  αυγοδαρτη λιγο τα αυγα να αφρατεψουν,
  2.  και τα ριχνουμε στην ζαχαρη.
  3. Ανακατευουμε και ριχνουμε σιγα σιγα την καρυδα 
  4. μεχρι να εχουμε ενα υλικο που μπορει να πλαστει.
  5. Τοποθετουμε το μειγμα στο ψυγειο για 35'εως40'ωστε να σφυξει λιγο. Στην συνεχεια με κουταλι της σουπας παιρνουμε μειγμα το πλαθουμε μια μπαλιτσα,παιρνουμε ενα  αμυγδαλο ασπρισμενο και το τοποθετουμε στο κεντρο της μπαλιτσας
  6.  και τα αραδιαζουμε σε στρωμενη απο λαδοχαρτο  λαμαρινα πατωντας τα ελαφρα απο πανω με την παλαμη μας να απλωσουν λιγο.
  7. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους για 20 λεπτα στον αερα, μεχρι να παρουν ενα χρυσο χρωμα.. (Μην παραψηθουν γιατι σκληραινουν)
  8. Αφου ψηθουν τα αφηνουμε να κρυωσουν εντελως και  τυλιγουμε ενα ενα κομματι με διαφανη μεμβρανη   για να διατηρηθουν φρεσκα μαλακα, και αφρατα. Αξιζει να τα δοκιμασετε,δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο του ζαχαροπλαστειου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Σεπτεμβρίου 2011