Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ετοιμαζουμε πρωτα το σιροπι βαζοντας τα υλικα σε κατσαρολα να βρασουν για 3 -4 λεπτα και το αφηνουμε κατα μερος να κρυωσει.
Χτυπαμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν και γινουν κρεμα.
- Χωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους και προσθετουμε εναν εναν κροκο στον καδο συνεχιζοντας το χτυπημα.
- Τα ασπραδια τα χτυπαμε με μια πρεζα αλατι σε μαρεγκα και τα κραταμε κατα μερος για το τελος.
- Προσθετουμε λιγο λιγο αλευρι με σιμιγδαλι,το κονιακ, χωρις να σταματαμε το χτυπημα,εκει σταματαμε το χτυπημα
- και προσθετουμε τα καρυδια
- και την μαρεγκα.
- Με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε απαλα απο κατω προς τα επανω μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
- Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας και προσθετουμε το μιγμα.Το ισιωνουμε να ειναι ομοιομορφο στρωμενο
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 στον αερα πανω κατω για 35-40 λεπτα αναλογα τον φουρνο μας.
- Αφου βγει το γλυκο το κοβουμε σε κομματια και το σιροπιαζουμε σιγα σιγα με το κρυο σιροπι.
- Πασπαλιζουμε απο πανω με τριμμενο καρυδι,αφηνουμε να τραβηξει καλα το σιροπι και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Σεπτεμβρίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα