Ενα υπεροχο παραδοσιακο σιροπιαστο γλυκο ταψιου με τα υπεροχα αρωματα
κανελας και γαρυφαλλου και την πλουσια γευση και γεμιση του καρυδιου.
Απολαυστε την !!!
για ταψι 34 επι 26
Πολύ εύκολο
Συστατικά
σιμιγδαλι 370 γρ. χονδρο
ζαχαρη 600 γρ.
βουτυρο 400 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
καρυδια 400 γρ. ψιλοκομμενο αλλα οχι σκονη (κραταμε ενα μερος για να πασπαλισουμε στο τελος απο πανω το γλυκο)
αλευρι 430 γρ. για ολες τις χρησεις
μπεικιν παουντερ 14 γρ. ανακατεμενο με το αλευρι
αβγα 9 σε θερμοκρασια δωματιου
αλατι 1 πρεζα
κονιακ 1 ποτηρακι του λικερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ζαχαρη 700 γρ.
νερο 700 ml νερο
βανιλια 2
γαρυφαλλο 1/2 κ.γλυκου τριμμενο
κανελα 1 1/2 κ.γλυκου τριμμενη
κονιακ 1 ποτηρακι του λικερ
λεμονι Λιγες σταγονες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ετοιμαζουμε πρωτα το σιροπι βαζοντας τα υλικα σε κατσαρολα να βρασουν για 3 -4 λεπτα και το αφηνουμε κατα μερος να κρυωσει.
Χτυπαμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν και γινουν κρεμα.
Χωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους και προσθετουμε εναν εναν κροκο στον καδο συνεχιζοντας το χτυπημα.
Τα ασπραδια τα χτυπαμε με μια πρεζα αλατι σε μαρεγκα και τα κραταμε κατα μερος για το τελος.
Προσθετουμε λιγο λιγο αλευρι με σιμιγδαλι,το κονιακ, χωρις να σταματαμε το χτυπημα,εκει σταματαμε το χτυπημα
και προσθετουμε τα καρυδια
και την μαρεγκα.
Με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε απαλα απο κατω προς τα επανω μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας και προσθετουμε το μιγμα.Το ισιωνουμε να ειναι ομοιομορφο στρωμενο
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 στον αερα πανω κατω για 35-40 λεπτα αναλογα τον φουρνο μας.
Αφου βγει το γλυκο το κοβουμε σε κομματια και το σιροπιαζουμε σιγα σιγα με το κρυο σιροπι.
Πασπαλιζουμε απο πανω με τριμμενο καρυδι,αφηνουμε να τραβηξει καλα το σιροπι και σερβιρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα