Πανευκολη, αφρατη και πεντανοστιμη πιτα με κασερι και φετα για τα αγαπημενα σας προσωπα,τα οικογενειακα και γιορτινα τραπεζια σας...απλα Τελεια....!!!!
Απολαυστε την!!!
70
Μερίδες: 22 κομματια
Μέτριο
Συστατικά
φυλλα χωριατικα για πιτες 8 τεμ.
κασερι τριμμενο 250 γρ.
φετα τριμμενη 250 γρ.
γαλα εβαπορε 1 κουτι (400 γρ.)
αβγα 4 τεμ.
ελαιολαδο 180 ml
αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Σοδα αναψυκτικο 330 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατευουμε σε ενα μπολ τα τριμμενα τυρια μας. Απλωνουμε ενα ενα φυλλο το λαδωνουμε πεταχτα με το πινελο και σκορπαμε με το χερι μας σε ολη την επιφανεια του φυλλου τα τυρια.
Αρχιζουμε να το σουρωνουμε ωστε να γινει πλισε, το πιανουμε απο τις δυο ακρες του και το τοποθετουμε στην λαδωμενη λαμαρινα του φουρνου μας
συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας φυλλα και τυρια,και τοποθετωντας τα φυλλα το ενα κοντα στο αλλο.
Οσο λαδι μας περισσεψει το περιχυνουμε πανω απο τα φυλλα.
Σε μπολ χτυπαμε ξεχωριστα τα ασπραδια,και ξεχωριστα τους κροκους,κατοπιν τα ενσωματωνουμε και τα δυο ριχνουμε και ολο το κουτι με το γαλα προσθετουμε το αναλογο αλατι,(αν ειναι αλμυρη η φετα σας προσεξτε το)πιπερακι και τελος την σοδα..και περιχυνουμε σε ολη την επιφανεια της πιτας.Αφηνουμε ενα τεταρτακι να σταθει η πιτα να τραβηξει λιγο τα υγρα
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 50-55 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας) και κατοπιν την κοβουμε σε κομματια αμεσως και σερβιρουμε..δεν την αφηνουμε στο ταψι για να μην ιδρωσει και πανιασει.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΟΥΦΛΕ