ΚΑΤΑΙΦΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ..ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ!!! (10) ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ..ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!

27 ολοκληρα χρονια φτιαχνω αυτη την συνταγη, τα χρονια εχουν περασει, η γευση και η αξια του ομως ποτε.

svg150
Μερίδες: 95 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • φυλλο κρουστας 1 κιλο κατα προτιμηση απο εργαστηριο
    καταιφι 1 κιλο και 200 γρ.
    καρυδοψυχα 800 γρ
    βουτυρο 1 κιλο φρεσκο
    φρυγανια τριμμενη 7 κ.σουπας
    ζαχαρη 3 κ.σουπας
    γαρυφαλο 2 κ.γλυκου κοφτες
    κανελα 5 κ.γλυκου
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 3 1/2 κιλα
    νερο 3 κιλα
    γλυκοζη 2 βαζακια των 400 γρ το καθενα
    βανιλια 3

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε στο μουλτι λιγα λιγα τα καρυδια,τα βαζουμε σε μια λεκανιτσα,και προσθετουμε την τριμμενη φρυγανια,τις 3 κουταλιες ζαχαρη,την κανελα το γαρυφαλο και τα ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα μαζι.
  2. Στην συνεχεια παιρνουμε 2 φυλλα τα απλωνουμε στο τραπεζι,παιρνουμε ενα μερος καταιφι στα 120 γρ καλα ξασμενο,και το απλωνουμε κατα μηκος επανω στα φυλλα.
  3. Κατοπιν παιρνουμε με ενα κουταλι σουπας γεμιση και την απλωνουμε κατα μηκος στο καταιφι(4 κουταλιες περιπου).
  4. Στην συνεχεια προσπαθουμε με τα 2 μας χερια να το τυλιξουμε σφιχτα και με προσοχη ρολο
  5.  και κοβουμε το καθε κομματι σε μεγεθος 3 δαχτυλων.
  6. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας και να κλεισει ο κυκλος στο ταψι μας.
  7. Κατοπιν ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το βουτυρο,
  8. και βουτυρωνουμε με προσοχη ολα τα κομματια.
  9. Εχουμε προθερμανει τον φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα,και το ψηνουμε γυρω στην 1 ωρα μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
  10. Μεχρι να ψηθει το γλυκο μας,ετοιμαζουμε το σιροπι..σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε 3 κιλα νερο,3 1/2 κιλα ζαχαρη ανακατευουμε και μολις ζεσταθει ριχνουμε την γλυκοζη και τις βανιλιες και το αφηνουμε να βρασει για 8 λεπτα απο την ωρα βρασμου .
  11. Μεχρι να γινει το σιροπι το γλυκο ηδη θα ειναι ετοιμο και θα εχει κρυωσει τοτε αρχιζουμε και το σιροπιαζουμε προσεχτικα..
  12. Μην φοβηθειτε θα δειτε με το σιροπι να ανεβαινει το γλυκο επανω.. Σταματατε για λιγο και μετα συνεχιζετε το σιροπιασμα..το σιροπι δεν ειναι πολυ αν ετσι το θεωρησετε..ετσι πρεπει να ειναι,και το αφηνετε για μια ολοκληρη μερα μεσα στο ταψι και μετα το βαζετε σε πιατελες η'ταπερ,διατηρειται για αρκετο καιρο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Δεκεμβρίου 2010