βούτυρο 1 φλ. τσαγιού ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
αυγά 5
γιαουρτι 200 γραμμ.
Ξυσμα λεμονιου 1 κ.σ.
αλεύρι 2½ φλ. τσαγιού που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
αμυγδαλοψιχα 3/4 φλ. τσαγιού
αλάτι 1 πρέζα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αλέθουμε τα αμύγδαλα (ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα) στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ζάχαρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη,
να αφρατέψουν και να κρεμώσουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει κάθε φορά το μείγμα, και προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι.
Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι. Εναλλάξ βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να σταθεί 10΄ και έπειτα το ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να στεγνώσει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Σεπτεμβρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Βασιλοπιτα Κέικ Αφρατη και Πανεύκολη