ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΑΠΛΟ!!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΜE ΕΜΑΘΕΣ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ... ΜΕ ΕΜΑΘΕΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΩ... ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ..!!! ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΗ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 100 γρ σοκολατα κουβερτουρα(λευκη η'μαυρη) 1/2 κουπα κρεμα γαλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοβουμε σε μικρα κομματια την σοκολατα,ριχνουμε και την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε σε χαμηλη θερμοκρασια μεχρι να ομογενοιοποιηθουν τα υλικα.Το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και το περιχυνουμε στο κεικ.

svg60
Μερίδες: 10 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • φαρινα 1
    ζαχαρη 2 ποτηρια
    αυγα 4
    γαλα 1 ποτηρι εβαπορε αραιωμενο
    βανιλια 4
    βιταμ 1/2 πακετο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βιταμ
  2. μεχρι να αφρατεψει,και στην συνεχεια ριχνουμε διαδοχικα την ζαχαρη
  3.  με τα αυγα,
  4. τις βανιλιες,και τελος την φαρινα
  5. διαδοχικα με το γαλα συνεχιζοντας για λιγο ακομα το χτυπημα.
  6. Εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει μια φορμα  ριχνουμε το μειγμα
  7.  και το ψηνουμε  σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτα στις αντιστασεις πρωτα απο κατω και 10 λεπτα πριν βγει απο πανω. Αφηνουμε 5-10 λεπτα να κρυωσει λιγο και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα και το πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.Αν θελετε μπορειτε να το στολισετε με γλασο σοκολατας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Μαΐου 2011