ΓΛΥΚΑΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ!!!

Ειναι απο τα ελαφρια,αφρατα με υγρασια και οχι στεγνα κεικ, με ελαχιστη γλυκα στον ουρανισκο. Συνταγη της Μαιρης Πετρου Σεφ και την ευχαριστω πολυ που μου εμπιστευτηκε την συνταγη της Το μονο που προσθεσα εγω ειναι η επικαλυψη. Δοκιμαστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ηλιελαιο 1 φλ.τσαγιου
    καστανη ζαχαρη 3/4 φλ.τσαγιου
    αβγα 2
    γιαουρτι 1/2 φλ.τσαγιου
    γαλα 1/2 φλ.τσαγιου
    καρυδια 1/2 φλ.τσαγιου χοντροκομμενα
    μπανανες 3 λιωμενες με το πηρουνι
    μπέικιν παουντερ 3 κ.γλυκου κοσκινισμενο μαζι με το αλευρι
    σοδα 1 1/2 κ.γλυκου διαλυμενη στο γαλα
    αλευρι φαριν απ 2 1/2 φλ.τσαγιου κοσκινισμενο
    αλατι 1 πρεζα
    βανιλια 1
    σταγονες σοκολατας 1/2 φλ.τσαγιου
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    ζαχαρη αχνη μπορειτε να πασπαλισετε ,η’λευκη κουβερτουρα η’σοκολατας Εγω εβαλα 50 γρ.βουτυρο,50 ml κρεμα γαλακτος 50 γρ.σταγονες λευκης σοκολατας 1 λιωμενη μπανανα στο μουλτι,και ολα μαζι απο την αρχη τα υλικα να λιωσουν σε μπεν μαρι.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη βαζουμε το ηλιελαιο με την ζαχαρη και τα χτυπαμε με το συρμα,
  2. προσθετουμε τα αυγα,
  3. το γιαουρτι χτυπαμε,
  4. ριχνουμε το γαλα με την σοδα,
  5. το αλατι την βανιλια
  6. τις μπανανες τα καρυδια τις σταγονες σοκολατας ανακατευοντας συνεχως
  7.  και τελος το αλευρι με το μπεικιν
  8.  ανακατευουμε καλα,
  9. και το προσθετουμε σε καλα βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα στρογγυλη 24 πλατος επι 14 υψος η'οποια εχετε και βολευεστε εσεις
  10.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στην τελευταια σχαρα στους 170 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
  11. Αφηνουμε να σταθει για 10 λεπτα ξεφορμαρουμε σε πιατελα και αν θελουμε διακοσμουμε το κεικ μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 5 Οκτωβρίου 2014