ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ!!!

Ενα μυρωδατο,γευστικο καραμελενιο κεικ ξεχωριστης και ιδιαιτερης γευσης για ολες τις ωρες.. Δικο σας!!!

Συστατικά

  • βουτυρο 180 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη 450 γρ.
    αβγα 5 σε θερμοκρασια δωματιου
    γαλα 150 ml εβαπορε αραιωμενο με 150 ml νερο
    αλευρι φαριν απ 1 (500 γρ)
    πινατς 200 γρ. αλμυρα αλεσμενα σε σκονη
    μπισκοτα 160 γρ. Πτι Μπερ αλεσμενα σε σκονη
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
    ζαχαρη 120 γρ.
    κρεμα γαλακτος 100 ml
    βουτυρο 1 1/2 κ.σουπας αγελαδος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει.
  2. Στην συνεχεια ριχνουμε ενα ενα τα αυγα μεχρι να απορροφηθει καλα το ενα  αυγο απο το μιγμα τοτε προσθετουμε το επομενο.
  3. Κατοπιν προσθετουμε λιγο λιγο αλευρι εναλλαξ με  το γαλα συνεχιζοντας το χτυπημα μεχρι να τελειωσουν γαλα και αλευρι.
  4. Τελος σταματαμε το χτυπημα και προσθετουμε τα φιστικια με τα μπισκοτα
  5. και με σπατουλα σιλικονης ανακατευουμε πολυ καλα να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
  6. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φορμα Νο24 ριχνουμε το μιγμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα για 45-50 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
  7. Οταν ειναι ετοιμο το κεικ το αφηνουμε 10 -15 λεπτα να σταθει και κατοπιν το αναποδογυριζουμε σε πιατελα και το αφηνουμε να κρυωσει.
  8. Σε αντικολλητικο τηγανι οπου το εχουμε στην φωτια ριχνουμε μια μια κουταλια ζαχαρη και με σπατουλα σιλικονης ανακατευουμε μεχρι να λιωσει και να παρει το χρωμα καραμελας.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να μας τελειωσει η ζαχαρη.
  9. Χαμηλωνουμε την φωτια και προσθετουμε το βουτυρο ανακατευοντας μεχρι να λιωσει
  10.  και τελος προσθετουμε την κρεμα γαλακτος.
  11. Ανακατευουμε συνεχως μεχρι να ενωθουν πολυ καλα τα υλικα
  12. και να πηξει ελαφρως και την κατεβαζουμε απο την φωτια.
  13. Με ενα κουταλι ριχνουμε την καραμελα επανω στο κεικ και το διακοσμουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Σεπτεμβρίου 2016