ΓΛΥΚΑ

ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ!!!

Προκειται για ενα γευστικοτατο κεικ καρυδας με σοκολατα,ελαφρα σιροπιασμενο οσο πρεπει δηλαδη,με γευστικοτατη και μυρωδατη κρεμα καρυδας και επικαλυψη γκαναζ σοκολατας με δυο ειδων κουβερτουρες.Ενα πραγματικα ιδιαιτερο και εντυπωσιακο γλυκο. Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ για το κεικ
    αλευρι 290 γρ. για ολες τις χρησεις
    ζαχαρη 327 γρ.
    γαλα 200 ml
    αβγα 3 σε θερμοκρασια δωματιου
    βουτυρο 125 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    ινδικη καρυδα 90 γρ. τριμμενη
    κουβερτουρα γαλακτος 160 γρ. λιωμενη
    ΥΛΙΚΑ για το σιροπι
    ζαχαρη 544 γρ.
    νερο 370 ml
    βανιλια 1
    χυμό λεμόνι μισου λεμονιου + μιση λεμονοκουπα
    ΥΛΙΚΑ για την κρεμα καρυδας
    κρεμα καρυδας 800 γρ. (κονσερβα στα Σ/Μ)
    βουτυρο 160 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    αβγα 2 σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη 280 γρ.
    κορν φλαουρ 8 κ.γλυκου
    ΥΛΙΚΑ για την γκαναζ
    κρεμα γαλακτος 200 ml
    μαυρη κουβερτουρα 150 γρ.
    κουβερτουρα γαλακτος 150 γρ.
    αλατι 1 πρεζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι για να ειναι κρυο οταν σιροπιασουμε το γλυκο,βαζοντας ολα τα υλικα σε κατσαρολα,
  2. ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη σταματαμε το ανακατεμα..
  3.  και μολις παρει βραση χαμηλωνουμε την φωτια σε μετρια θερμοκρασια και μετραμε μονο 5 λεπτα βρασμου και αφαιρουμε απο την φωτια για να κρυωσει.
  4. Χτυπαμε το βουτυρο στο μιξερ μεχρι να αφρατεψει
  5.  και προσθετουμε διαδοχικα ζαχαρη
  6.  και ενα ενα τα αυγα.
  7. Κατοπιν προσθετουμε το αλευρι διαδοχικα με το γαλα
  8.  και τελος την καρυδα με την λιωμενη κουβερτουρα χτυπωντας για λιγο ακομα.
  9. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ταψι Νο 34 επι 26 ριχνουμε το μιγμα στο ταψι
  10.  και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 35 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας) κανουμε το τεστ με το μαχαιρι βυθιζοντας το στο κεντρο του κεικ,αν βγει καθαρη η λαμα ειναι ψημενο.
  11. Μολις βγει
  12. το σιροπιαζουμε με το κρυο σιροπι ομοιομορφα σιγα σιγα,και το αφηνουμε να τραβηξει το σιροπι του.
  13. Σε κατσαρολα χτυπαμε ελαφρα τα αυγα με το συρμα,
  14. προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα για την κρεμα
  15.  τα βαζουμε στην φωτια και ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν βουτυρο και ζαχαρη
  16.  και αρχιζει να πηζει η κρεμα μας ,παντα σε μετρια θερμοκρασια.
  17. Την αφηνουμε να κρυωσει και χλιαρη να ειναι δεν πειραζει σε θερμοκρασια δωματιου και την στρωνουμε επανω στο γλυκο. Τοποθετουμε το γλυκο στο ψυγειο να κρυωσει καλα η κρεμα
  18. και ετοιμαζουμε την γκαναζ σοκολατας.Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολιτσα και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
  19. Την αφηνουμε να κρυωσει εκτος ψυγειου και κατοπιν την στρωνουμε επανω απο την παγωμενη κρεμα καρυδας.
  20. Γαρνιρουμε αν θελουμε με τριμμενη καρυδα και παγωνουμε το γλυκο μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 26 Ιουλίου 2015