Κλασικο,αγαπημενο,μαμαδιστικο κεικ,βανιλια-κακαο μυρωδατο, για το γαλα
το τσαι τον καφε!!!
Απολαυστε το!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
βουτυρο 250 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε κομματια
ζαχαρη 2 νεροποτηρα
αβγα 4 σε θερμοκρασια δωματιου
γαλα 1 νεροποτηρο εβαπορε (διαλυμενο με νερο)
βανιλια 2
κακαο 2 κ..σουπας γεματες αγλυκο
αλευρι 500 γρ. που φουσκωνει μονο του
ζαχαρη αχνη για πασπαλισμα του κεικ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν ,
προσθετουμε ενα ενα τα αυγα,
τις βανιλιες
και κατοπιν το αλευρι διαδοχικα με το γαλα
αφου ενωθουν καλα ολα τα υλικα σταματαμε το χτυπημα.
Σε μπολακι βαζουμε 7 κ.σουπας απο το μιγμα του κεικ και προσθετουμε το κακαο.
Ανακατευουμε καλα\
μεχρι να διαλυθει το κακαο.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε καλα την φορμα μας,τιναζουμε το περιττο αλευρι και ριχνουμε την μιση ποσοτητα απο το λευκο μιγμα.,
απο πανω βαζουμε κουταλια κουταλια κυκλικα της φορμας το κακαο και σκεπαζουμε με το υπολοιπο λευκο μιγμα.
Παιρνουμε ενα καλαμακι το πιεζουμε μεσα στο μιγμα και κανουμε κυκλικες κινησεις ελαφρες,οχι πολλες φορες μην απλωσει παντου το κακαο.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στις αντιστασεις στην τελευταια σχαρα (χαμηλα) για 1 ωρα.(αναλογα τον φουρνο μας).Δεν ανοιγουμε ποτε τον φουρνο να δουμε το κεικ γιατι θα χασει το φουσκωμα του..μετα τα 30 λεπτα δεν υπαρχει φοβος..με ενα μαχαιρι αφου το βυθισουμε στο κεντρο του κεικ δοκιμαζουμε αν ψηθηκε..αν βγει στεγνη η λαμα ειναι ψημενο.
Το αφαιρουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε 10 λεπτα να σταθει και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
Αφου κρυωσει εντελως το πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ