ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!

Γρηγορο κεικ χωρις μιξερ,με απλα και οικονομικα υλικα,δροσερο, αφρατο και πεντανοστιμο... Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • βουτυρο 160 γρ. αγελαδος λιωμενο και σε θερμοκρασια δωματιου
    αβγα 2 σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη 330 γρ.
    κομποστα ανανα 1 κουτι 580 γρ.Το κουτι περιεχει 10 φετες ανανα,θα χρησιμοποιησουμε τις 6 φετες πολτοποιημενες με 180 ml σιροπι που εχει η συσκευασια του, και τις αλλες 4 φετες ανανα τις κοβουμε και διακοσμουμε το κεικ.
    αλευρι φαριν απ 400 γρ.
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    κρεμοριο 1 κ.γλυκου
    νιφαδες σοκολατας 100 γρ.
    βανιλια 2
    κουβερτουρα Για την διακοσμηση λιωμενη και σαντιγι η΄ με οτι αλλο θελετε εσεις να το διακοσμησετε.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη βαζουμε το λιωμενο βουτυρο με την ζαχαρη και ανακατευουμε με το συρμα (αυγοδαρτη).
  2. Προσθετουμε τα αυγα και
  3. ανακατευουμε πιο εντονα να γινουν σαν κρεμα.
  4. Στην συνεχεια προσθετουμε τον πολτοποιημενο ανανα με το σιροπι του οπου τα χτυπησαμε μαζι στο μουλτι,
  5.   ριχνουμε το αλευρι με το μπεικιν  τις βανιλιες και το κρεμοριο,
  6. ανακατευουμε πολυ καλα και τελος τις νιφαδες σοκολατας ανακατευοντας καλα.
  7. Εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει καλα την φορμα μας προσθετουμε το μιγμα,
  8. και ψηνουμε στον πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο μας στους 180 βαθμους στον αερα για 40 με 45 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας).Τελος αφου ψηθει
  9. αφηνουμε να σταθει και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα και το διακοσμουμε αναλογα με το γουστο μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Ιανουαρίου 2016