ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ!!!

Χρονια πολλα στον χαραλαμπο και στην χαραλαμπια. Να ευχηθω χρονια πολλα στην κορουλα μου το χριστινακι που σημερα εχει τα γενεθλια της και  της ευχομαι να ειναι γερη καλοτυχη και αυτα που επιθυμει γρηγορα να ερθουν στη ζωη της.. Επισης να ευχηθω και στο νεο μελος της οικογενειας τον γαμπρο μου που γιορταζει να ειναι πολυχρονος με υγεια και συντομα καλα στεφανα. Σημερα εχουμε ενα απλο,ευκολο και νοστιμο κεικ με βερικοκα, λουσμενο με σαλτσα μαρμελαδας βερικοκο για το πρωινο-απογευματινο καφε και οχι μονο.. Δοκιμαστε το!!!

svg50
Μερίδες: 8 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι φαριν απ 500 γρ.
    ζαχαρη 2 νεροποτηρα
    βουτυρο 125 γρ.
    βανιλια 3
    αυγα 3
    βερικοκα 150 γρ αποξηραμενα
    γαλα 1 νεροποτηρο αραιωμενο
    αλευρι Λιγο για τα βερικοκα
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    μαρμελαδα 1 φλ.τσαγιου βερικοκο
    νερο 1/4 φλ.τσαγιου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη,
  2. στην συνεχεια ριχνουμε τα αυγα με την βανιλια
  3. συνεχιζοντας το χτυπημα ριχνουμε εναλλαξ το αλευρι με το γαλα και σταματαμε το χτυπημα.
  4. Εχουμε κοψει στην μεση τα βερικοκα η΄σε πιο μικρα κομματια αν θελετε,τα αλευρωνουμε πολυ καλα,τιναζουμε το περιττο αλευρι
  5. και τα προσθετουμε στο μιγμα ,
  6.  με μια σπατουλα ανακατευουμε ελαφρα να ενσωματωθουν με το υπολοιπο υλικο.
  7. Εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει μια μεγαλη φορμα η'2 μικρες ριχνουμε το μιγμα,
  8. και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτα(αναλογα τον φουρνο) Αφου ψηθει το αφηνουμε 10 λεπτα να σταθει και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα και ετοιμαζουμε την σαλτσα.
  9. Σε κατσαρολακι ριχνουμε την μαρμελαδα με το νερακι
  10.  και σε σιγανη φωτια ανακατευουμε μεχρι να δουμε να αραιωνει ελαφρα ,αφαιρουμε απο την φωτια και γαρνιρουμε το κεικ μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Φεβρουαρίου 2013