Ενα υπεροχο μυρωδατο,γευστικο κεικ με γευση καφε φιλτρου με αρωμα φουντουκι,και
σταγονες σοκολατας ετοιμο να συνοδεψει το καφεδακι και το τσαι μας.
Απολαυστε το!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
βουτυρο 125 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
ζαχαρη 395 γρ. (2 φλ.τσαγιου)
αβγα 3 σε θερμοκρασια δωματιου
αρωματικο σε 100 ml νερο
κρεμα γαλακτος 200 ml
βανιλια 1 μπαστουνακι
αλευρι φαριν απ 370 γρ.
μπεικιν παουντερ 3 κ.γλυκου
σταγονες σοκολατας 100 γρ.
καφες 3 κ.γλυκου φιλτρου για το πασπαλισμα της φορμας
κουβερτουρα λευκή 120 γρ. για την επικαλυψη του κεικ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Φτιαχνουμε τον καφε μας πρωτα κανονικα στην καφετιερα και τον αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο λιγο να αφρατεψει και προσθετουμε διαδοχικα ζαχαρη και ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα.
Με ενα μαχαιρακι σχιζουμε κατα μηκος το μπαστουνι βανιλιας και ριχνουμε τα σπορακια στο μιγμα.
Κατοπιν προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν οπου τα εχουμε ανακατεψει μαζι,και προσθετουμε διαδοχικα αλευρι με την κρεμα γαλακτος οπου εχουμε ανακατεψει μεσα στην κρεμα τον κρυο καφε μας.
Χτυπαμε το μιγμα να ενωθουν τα υλικα.
Σταματαμε το χτυπημα προσθετουμε τις σταγονες σοκολατας και ανακατευουμε απαλα με πλαστικη σπατουλα.
Βουτυρωνουμε καλα την φορμα μας και την πασπαλιζουμε με τον καφε,(το πασπαλισμα με τον καφε κανει τραγανο το κεικ απο εξω)
και προσθετουμε το μιγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα περιπου και αναλογα τον φουρνο μας.
Αφηνουμε να σταθει 10 λεπτα το κεικ μας εκτος φουρνου
και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
Σε μπεν μαρι και σε χαμηλη θερμοκρασια λιωνουμε την λευκη κουβερτουρα και γαρνιρουμε απο πανω το κεικ.
Πασπαλιζουμε με λιγο καφε,σταγονες σοκολατας κοκους καφε σερβιρουμε και απολαμβανουμε.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Βασιλοπιτα Κέικ Αφρατη και Πανεύκολη