ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!

Την Δευτερα που μας περασε 17/09 ειχαμε επετειο γαμου, και ηθελα να φτιαξω κατι γλυκο ετσι για το καλο.. Εφτιαξα λοιπον αυτο το πεντανοστιμο και γεματο αρωματα κεικ σε σχημα τουρτας,ειναι φανταστικο και αξιζει να το ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!!

svg90
Μερίδες: 8 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο 125 γρ. αρωματικο (milbona)σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη 2 ποτηρια νερου
    αυγα 3 σε θερμοκρασια δωματιου
    γαλα 1 ποτηρι νερου εβαπορε αραιωμενο
    φαριν απ 1
    σοκολατα 200 γρ
    πορτοκαλι 1 καθαρισμενο και κομμενο σε μικρα καρε
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    κουβερτουρα 200 γρ.
    κρεμα γαλακτος 250 γρ σε θερμοκρασια δωματιου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε το βουτυρο στον καδο του μιξερ μεχρι να αφρατεψει λιγο και προσθετουμε διαδοχικα την ζαχαρη
  2.  με τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα
  3. και κατοπιν ριχνουμε διαδοχικα το αλευρι
  4.  με το γαλα.
  5. Αφου ενωθουν πολυ καλα τα υλικα σταματαμε το χτυπημα και ριχνουμε την σοκολατα κομμενη σε μικρα κομματακια,το πορτοκαλι
  6. και με μια σπατουλα ανακατευουμε ελαφρως.
  7. Ριχνουμε το μιγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα
  8. και ψηνουμε το κεικ σε προθερμασμενο φουρνο στυς 180 βαθμους πρωτα απο κατω και τα τελευταια 5 λεπτα απο πανω για 50-55 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας) Αφου ψηθει το αφηνουμε να κρυωσει εντελως το ξεφορμαρουμε και το βαζουμε σε πιατελα να περιμενει την διακοσμηση. Σε μπεν μαρι λιωνουμε την κουβερτουρα σε μετρια θερμοκρασια και την αφηνουμε να κρυωσει για 15-20 λεπτα.
  9. Στην συνεχεια ριχνουμε σιγα σιγα την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε με το συρμα
  10. μεχρι να γυαλισει και εναι ετοιμη να διακοσμησουμε το κεικ μας.
  11. Το βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να παγωσει η σοκολατα μας και σερβιρουμε. Μπορειτε να το κοψετε σε κομματια αν μεινει να το βαλετε σε ταπερ μεσα στο ψυγειο τρωγεται πολυ ευχαριστα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Σεπτεμβρίου 2012