YΛΙΚΑ
1 φαρινα
2 ποτηρια νερου ζαχαρη
4 αυγα
1 ποτηρι νερου γαλα
1/2 πλακα βιταμ
1 κουπα σταφιδες ξανθες
1 βανιλετα
2 κ.σουπας κανελα σε σκονη
1/2 κ.γλυκου γαρυφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μιξερ το βουτυρο και το χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει(ασπρισει)
στη συνεχεια ριχνουμε διαδοχικα τη ζαχαρη,
με τα αυγα,
την κανελα, το γαρυφαλο,
την βανιλετα,
και μετα την φαρινα,διαδοχικα με το γαλα
και τελος τις σταφιδες.
(δεν σταματαμε καθολου το χτυπημα σε ολη τη διαρκεια
ετοιμασιας του κεικ.Οσο περισσοτερο χτυπημα τοσο αφρατο θα μας γινει.)
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φορμα,
η’αν θελουμε και μικρα ατομικα φορμακια,και ριχνουμε το μιγμα μας.
Εχουμε προθερμανει τον
φουρνο μας στους 180 βαθμους σε αντισταση μονο απο κατω,για να εχει δυναμη να
φουσκωσει το κεικ μας για 45 λεπτα,και 5 λεπτα πριν το βγαλουμε το βαζουμε
στην απο πανω αντισταση να παρει λιγο χρωμα..Στη συνεχεια το βγαζουμε
απο τον φουρνο και αναποδογυριζουμε τη φορμα με το κεικ σε μια πιατελα.
Αν θελουμε το διακοσμουμε με ζαχαρη αχνη η’ με γλασο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Αν θελετε μπορειτε να βαλετε 1/2 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλιου
και να αντικαταστησετε το 1 ποτηρι γαλα με 1/2 ποτηρι γαλα και
1/2 χυμο πορτοκαλιου,και να βαλετε και το ξυσμα απο τα πορτοκαλια
που στιψατε..Δινει ακομα περισσοτερη γευστικη και αρωματικη γευση.
Εγω δεν ειχα την συγκεκριμενη στιγμη που το εφτιαξα και σας το
παρουσιαζω ανευ πορτοκαλιου.Αν επιχειρησετε να τα φτιαξετε σε μικρα φορμακια
δεν θελουν πολυ ωρα ψησιμο..σε ενα 20λεπτο περιπου ειναι ετοιμα..αναλογα τον φουρνο μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Βασιλοπιτα Κέικ Αφρατη και Πανεύκολη