ΚΕΙΚΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

Αφρατο,μυρωδατο,γευστικο οσο δεν παιρνει κεικ μηλου νηστισιμο,πανευκολο χωρις τη χρηση μιξερ. Παραμενει αφρατο και μαλακο μεχρι το τελευταιο κομματι.

svg90
Μερίδες: 12 κομματια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αραβοσιτελαιο 200 ml
    χυμο πορτοκαλι 380 ml
    ζαχαρη καστανη 200 γρ
    αλευρι φαριν απ 500 γρ
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    Σταφιδες μαυρες 80 γρ
    μηλα κοκκινα τριμμενα 570 γρ
    τζιντζερ 1 κ.γλυκου
    κανελα σκονη 1 κ.σουπας
    γαρυφαλλο σκονη 1/4 κ.γλυκου
    Ξυσμα πορτοκαλιου απο 1 πορτοκαλι
    ξυσμα λεμονιου απο 1 μικρο λεμονι
    αλατι 1/4 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε βαθυ μπολ ριχνουμε το αραβοσιτελαιο με τη ζαχαρη και ανακατευουμε ζωηρα με τον αβγοδαρτη μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
  2. Κατοπιν προσθετουμε το ξυσμα απο πορτοκαλι και λεμονι και τα υπολοιπα μυρωδικα.
  3. Ανακατευουμε και προσθετουμε τα τριμμενα μηλα.
  4. Ανακατευουμε και παλι προσθετοντας λιγο λιγο αλευρι με τον χυμο πορτοκαλιων.(το μπεικιν το εχουμε ανακατεψει μεσα στο αλευρι)
  5. Τελος προσθετουμε τις σταφιδες και ανακατευουμε πολυ καλα.
  6. Ριχνουμε το μιγμα σε πολυ καλα λαδωμενη φορμα και αλευρωμενη Νο26
  7. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο σε αντιστασεις στους 170 βαθμους για 1ωρα(αναλογα το φουρνο μας)
  8. Αφηνουμε το κεικ να κρυωσει 15 λεπτα και ξεφορμαρουμε σε πιατελα. Πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Δεκεμβρίου 2017