ΚΕΙΚΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!

Απο αρωμα?ουτε λογος..απο γευση? δεν το συζητω..το δε γλασο εξισου υπεροχο. Ειναι πανευκολο,γρηγορο,οικονομικο,πεντανοστιμο και νηστισιμο. Απολαυστε το!!! ΦΟΡΜΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ 36x13

Συστατικά

  • ελαιολαδο 175 ml
    καλαμποκελαιο 175 ml
    ζαχαρη 440 γρ. κρυσταλλικη
    χυμό πορτοκάλι απο 2 πορτοκάλια
    Ξυσμα απο πορτοκαλι 1
    κανελα 1 κ.σουπας τριμμενη
    γαρυφαλλο 1/2 κ.γλυκου τριμμενο
    αλευρι 500 γρ. για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο
    μπεικιν παουντερ 1 φακ. κοσκινισμενο με το αλευρι
    σταφιδες 160 γρ. ξανθες
    κονιακ 60 ml
    νερο 150 ml χλιαρο
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
    ζαχαρη αχνη 135 γρ.
    χυμό πορτοκάλι 2 κ.σουπας φρεσκο
    νερο 3 1/2 κ.σουπας βρυσης
    κανελα 1/4 κ.γλυκου τριμμενη

Μέθοδος Εκτέλεσης

 
  1. Σε λεκανη ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος απο αλευρι με μπεικιν οπου τα εχουμε ανακατεψει και κοσκινισει μαζι.
  2. Με συρμα χειρος ανακατευουμε πολυ καλα ολα τα υπολοιπα υλικα
  3. να λιωσει η ζαχαρη,
  4. και αρχιζουμε να προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι
  5. ανακατευοντας μεχρι να εχουμε ενα μιγμα-χυλο σαν τα κεικ που χτυπαμε με το μιξερ μας.
  6. Λαδωνουμε και αλευρωνουμε καλα την φορμα,και προσθετουμε το μιγμα.
  7. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα περιπου και αναλογα τον φουρνο μας.
  8. Αφηνουμε να σταθει το κεικ μας οταν ψηθει εκτος φουρνου για 10 λεπτα και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
  9. Σε μπολ ριχνουμε ολα τα υλικα για το γλασο,
  10. ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να εχουμε ενα λειο και πολυ ελαφρα ρευστο γλασο.
  11. Περιχυνουμε το γλασο πανω στο κεικ,το κοβουμε σε φετες και απολαμβανουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Νοεμβρίου 2015