

- 40 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 16 κομμάτια Μερίδες
- 3 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ!!!
Αφρατο,μυρωδατο και πολυ γευστικο νηστισιμο κεικ,με πορτοκαλι, κανελα, γαρυφαλο, ξηρους καρπους, σουσαμι και μαυρη ζαχαρη θα σας εντυπωσιασει....!!!!!
Δοκιμαστε το!!!
Συστατικά
- καλαμποκελαιο - 1 νεροποτηρο
- χυμό πορτοκάλι - 1 νεροποτηρο φυσικο
- μαυρη ζαχαρη - 195 γρ.
- Ξυσμα απο πορτοκαλι - απο 2 μετρια πορτοκαλια
- κονιάκ - 1 σφηνακι ουισκι
- κανελα - 1 κ.σουπας κοφτη
- γαρυφαλο - 1/4 κ.γλυκου
- μοσχοκαρυδο - 1/4 κ.γλυκου
- καρυδια - 2/3 φλ.τσαγιου χοντροκομμενα
- σουσαμι - 2/3 φλ.τσαγιου
- σταφιδες - 1 φλ.τσαγιου μαυρες
- φαρινα - 1 κοκκινη
- μπεικιν παουντερ - 1 φακ.
- μαυρη σοκολατα - προαιρετικα με πασπαλισμενο σουσαμι η’αχνη ζαχαρη για την επικαλυψη
Εκτέλεση
- Σε λεκανη βαζουμε ολα τα υγρα υλικα την ζαχαρη,κανελα, γαρυφαλο, μοσχοκαρυδο και ανακατευουμε καλα με το συρμα.
- Κατοπιν ριχνουμε λιγο,λιγο το αλευρι με το μπαικιν
- ανακατευοντας,
- και τελος τα καρυδια,σταφιδες και σουσαμι.
- Ανακατευουμε και ριχνουμε το μειγμα σε λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα,
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 βαθμους για 50 λεπτα περιπου.(αναλογα το φουρνο μας)
Αφηνουμε ενα 10λεπτο να κρυωσει λιγο το κεικ, ξεφορμαρουμε σε πιατελα και το διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας.