ΓΛΥΚΑΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!

Αφρατο,μυρωδατο και πεντανοστιμο κεικ πορτοκαλι με σιγουρη επιτυχια!!! Προκειται για την αυθεντικη συνταγη των Ζαχαροπλαστειων Κωνσταντινιδη με ιστορια στα γλυκα απο τη Μικρα Ασια!!! Δοκιμαστε το!!!

svg90
Μερίδες: 16 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • βούτυρο 100 γραμ. Αγελαδινό
    ζάχαρη 350 γραμ.
    αλατι 2 γραμ.
    αβγα 270 γραμ. ολόκληρα (περίπου 5 αυγά)
    κρέμα γάλακτος 150 γραμ. Ζωική 35%
    Ξυσμα απο πορτοκαλι από 3 πορτοκάλια
    αλεύρι 300 γραμ. μαλακό
    μπεικιν παουντερ 8 γραμ.
    κονιακ 30 γραμ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος..
  4. Βγάζουμε τον καδο από το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκάλι και το κονιάκ και ανακατεύουμε με την σπατουλα.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν
  6.  και ανακατεύουμε πάλι καλά με την σπατουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Το βαζουμε σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα
  8.  και ψήνουμε στους 160°C για 50-55 λεπτά.(αναλογα τον φουρνο μας)
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Οκτωβρίου 2013