ΚΕΙΚΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ!!!

Ετοιμο σε 5 λεπτα.. Η προετοιμασια του ειναι μολις 5 λεπτα.. και ετοιμο να μπει στο φουρνο για ψησιμο.. Ειναι κατι αντιστοιχο στο νηστισιμο κεικ σοκολατας που ειχα κανει αναρτηση πριν κατι μερες.. Αξιζει να το δοκιμασετε...!!!

svg45
Μερίδες: 10 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 1 1/2 φλ.τσαγιου μαλακο κοσκινισμενο
    αλατι 1 πρεζα
    σοδα 1 κ.γλυκου μαγειρικης
    ζαχαρη 3/4 φλ.τσαγιου
    χυμο πορτοκαλι 1 φλ.τσαγιου φρεσκοστυμμενο
    σπορελαιο 1/3 φλ.τσαγιου
    Ξυσμα απο πορτοκαλι ενα μεγαλο πορτοκαλι
    ξυδι μπαλσαμικο 1 κ.σουπας λευκο
    βανιλια 1

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ενα μεγαλο μπωλ ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι,τη σοδα το αλατι και τα ανακατευουμε με ενα κουταλι.
  2. Σε αλλο μπωλ τωρα βαζουμε τη ζαχαρη
  3. το χυμο πορτοκαλιου
  4. το σπορελαιο,
  5. το ξυδι, το ξυσμα, και τη βανιλια .Τα χτυπαμε με το συρμα 2με 3 λεπτα να διαλυθει η ζαχαρη.
  6. Προσθετουμε το μειγμα των υγρων στο μπωλ  με το αλευρι
  7.  και ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.
  8. Λαδωνουμε μια μικρη μακροστενη φορμα
  9.  και στρωνουμε λαδοκολλα στη βαση γιατι ξεφορμαρεται δυσκολα.
  10. Αδειαζουμε το μειγμα στη φορμα 
  11. και το  ψηνουμε στους 170 βαθμους σε καλα προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις, για 40 λεπτα εως οτου μπηγοντας το μαχαιρι στο κεντρο της φορμας  αυτο να βγαινει καθαρο.
  12. Το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα,αφαιρωντας την λαδοκολλα με προσοχη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Απριλίου 2011