Μοναδικο και πανευκολο κεικ γεματο Αρωμα και τελειο παντρεμα Σοκολατα-Πορτοκαλι!
ΥΛΙΚΑ:
1 φαρινα
4 αυγα
2 ποτηρια νερου ζαχαρη
1/2 πλακα βιταμ
1/2 ποτηρι γαλα εβαπορε,οχι αραιωμενο
1/2 ποτηρι νερου φυσικο χυμο πορτοκαλιου
ξυσμα απο τα πορτοκαλια που χουμε στιψει
3 κουταλιες σουπας κακαο
1 βανιλετα
ετοιμο γλασσο σοκολατας(2 σακουλακια)
Βαζουμε και χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο μεχρι να αφρατεψει.
Στη συνεχεια προσθετουμε τη ζαχαρη διαδοχικα με τα αυγα.
Μετα τη βανιλετα και το ξυσμα πορτοκαλιου.
Ανακατευουμε το γαλα με το χυμο πορτοκαλιου και τα ριχνουμε στο μιξερ
διαδοχικα με τη φαρινα.
Οσο ανακατευεται το μιγμα στο μιξερ
βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε τη φορμα μας και προθερμαινουμε το φουρνο
στους 180 βαθμους σε αντιστασεις μονο απο κατω.
Αφου το μειγμα μας ειναι ετοιμο,ριχνουμε στη φορμα μας λιγο απο το μειγμα
και σε 1 μπολακι εχουμε βαλει το κακαο και παιρνουμε 4κουταλιες σουπας
απο το μειγμα του κεικ και ανακατευουμε με το κακαο.
Το ριχνουμε στη φορμα γυρω γυρω
και απο πανω ριχνουμε το υπολοιπο μειγμα του κεικ.
το βαζουμε στο φουρνο και το ψηνουμε 50 λεπτα.
5 λεπτα πριν το βγαλουμε δλδ στα 45 λεπτα ψησιματος το γυριζουμε ΜΟΝΟ
στις πανω αντιστασεις.
Οταν βγαλουμε το κεικ απο το φουρνο το αναποδογυριζουμε σε 1 πιατελα και το γαρνιρουμε
με το ετοιμο γλασσο σοκολατας.
Ριχνουμε απο πανω τριμμενο μπισκοτο η τρουφα η οτι αλλο διακοσμητικο θελετε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!,ΠΟΤΕ δεν ανοιγουμε το φουρνο οσο ψηνεται το κεικ και για να εχουμε καλη επιτυχια
στο φουσκωμα το ψηνουμε μονο απο κατω για να εχει τη δυναμη να φουσκωνει
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ