ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ!!!

Ενα ιδιαιτερο κεικ σε γευση και αυτο χαρη στην υπεροχη κρεμα βαλσαμικου φραουλα που θελησα να δοκιμασω,μιας και πριν απο αρκετες ημερες δεχτηκα δωρο τα νεα προιοντα της BRAVA. Ευχαριστω παρα πολυ την  Mediterranean Foods Sa Brava. Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • ζαχαρουχο γαλα 1 κουτι 397 γρ.
    γιαουρτι 2 κεσεδακια 400 γρ.
    κουβερτουρα 200 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι
    βουτυρο 50 γρ. αγελαδος λιωμενο
    βανιλια 2
    κρεμα βαλσαμικου φραουλα 1 κ.σουπας γεματη
    μπεικιν παουντερ 1 κ.γλυκου γεματο
    αλευρι φαριν απ 200 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    τυρι κρεμα 400 γρ.
    ζαχαρη αχνη 380 γρ.αχνη
    βουτυρο 40 γρ. αγελαδος
    βανιλια 2
    κρεμα βαλσαμικου φραουλα 2 κ.σουπας γεματες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπολ βαζουμε ολα τα υγρα υλικα ανακατευουμε με συρμα
  2.  και τελος προσθετουμε βανιλιες,μπεικιν,αλευρι
  3. και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα..θα εχουμε ενα σχετικα σφιχτο μιγμα.
  4. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια μακροστενη φορμα διαμετρου 36 επι 13 η'οποιο αλλο σχημα φορμας θελουμε και ριχνουμε το μιγμα.
  5. Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.Ειναι ετοιμο οταν βυθισουμε στο κεντρο του κεικ την λαμα ενος μαχαιριου και βγει καθαρη.
  6. Στο μιξερ προσθετουμε ολα τα υλικα για την επικαλυψη μεχρι να γινει μια αφρατη κρεμα.
  7. Αφου κρυωσει το κεικ καλυπτουμε ολη την επιφανεια του με την κρεμα και γαρνιρουμε με την κρεμα βαλσαμικου φραουλα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Απριλίου 2016