Υπεροχο και μοσχομυρωδατο κεικ σοκολατας με φυστικια Αιγινης, σιγουρα θα γινει το αγαπημενο σας..
Μια δοκιμη θα σας πεισει..!!!!
45
Μερίδες: 16 κομμάτια
Μέτριο
Συστατικά
βουτυρο 150 γρ. τυπου κερκυρας
ζαχαρη 150 γρ.
αβγα 3
κουβερτουρα 150 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι με 55%
αλευρι φαριν απ 150 γρ.
μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
κανελα 1 κ.γλυκου κοφτο
γαρυφαλλο 1 πρεζα
αλατι 1 πρεζα
Ξυσμα απο πορτοκαλι απο 1 πορτοκαλι
φυστικια αιγινης 60 γρ. (ψιχα ωμη)κομμενα στα 2 120 γρ.κουβερτουρα λιωμενη για επικαλυψη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπαμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη,μεχρι να ασπρισουν.
Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα.
Σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα ανακατευοντας πολυ καλα.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε την φορμα μας,ριχνουμε το μειγμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτα αναλογα τον φουρνο μας. Αφηνουμε να κρυωσει και ξεφορμαρουμε...λιωνουμε την κουβερτουρα και την ριχνουμε απο πανω.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Φεβρουαρίου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Βασιλοπιτα Κέικ Αφρατη και Πανεύκολη