ΓΛΥΚΑΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ!!!

Ενα πραγματικα φανταστικο κεικ σοκολατας αφρατο,μυρωδατο γεμιστο με βυσσινο γλυκο του κουταλιου και λουσμενο με υπεροχο γλασο σοκολατας δεν θα σας αφησει αδιαφορους. Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο 250 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη 2 ποτηρια νερου
    αβγα 4 σε θερμοκρασια δωματιου
    βανιλια 2
    γαλα 1 ποτηρι νερου εβαπορε αραιωμενο με νερο
    κακαο 5 κ.σουπας κοσκινισμενο
    κονιακ 1 ποτηρακι του λικερ
    αλευρι φαριν απ 500 γρ. κοσκινισμενο
    βυσσινο 400 γρ. γλυκο κουταλιου χωρις σιροπι
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
    κουβερτουρα 100 γρ.
    κρεμα γαλακτος 50 ml
    βουτυρο 50 γρ. αγελαδος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε για λιγο το βουτυρο με το μιξερ
  2.  και κατοπιν ριχνουμε διαδοχικα την ζαχαρη και ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα,
  3. στην συνεχεια ριχνουμε τις βανιλιες το κονιακ,
  4. και κατοπιν αλευρι με κακαο διαδοχικα με το γαλα.
  5.  Αφου χτυπηθουν καλα σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε το βυσσινο.
  6. Με σπατουλα ανακατευουμε απαλα
  7.  και ριχνουμε το μιγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 50 λεπτα περιπου και αναλογα τον φουρνο μας.
  8. Αφαιρουμε το κεικ απο τον φουρνο το αφηνουμε να σταθει για κανα τεταρτο και το ξεφορμαρουμε σε πιατελα.
  9. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε ελαχιστο νερο (μπεν μαρι) βαζουμε απο πανω ενα inox σκευος να εφαπτει καλα στο ανοιγμα της κατσαρολας και βαζουμε ολα τα υλικα για να λιωσουν σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας με σπατουλα
  10.  να δουμε να γυαλισει.
  11. Τελος αφαιρουμε απο την φωτια και με πινελο αλειφουμε με ολο το γλασο το κεικ μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Σεπτεμβρίου 2014