ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!!!

Ενα κεικ οικονομικο,υγιεινο με φρουτα χωρις προσθηκη ζαχαρης, με λιγα υλικα που ολοι εχουμε στο σπιτι μας. Ενα κεικ αρκετα υγρο λογω της προσθηκης φρουτων. Δοκιμαστε το!!!

Συστατικά

  • μηλα 2 κοκκινα γλυκα κομμενα στα τεσσερα χωρις κουκουτσια
    αχλαδια 4 ωριμα κομμενα στα δυο χωρις κουκουτσια
    μπανανες 2 ωριμες λιωμενες
    καλαμποκελαιο 200 ml
    αβγα 2
    αλευρι φαριν απ 330 γρ.
    κονιακ 50 ml
    σοδα 1 1/2 κ.γλυκου διαλυμενη στο κονιακ
    μπεικιν παουντερ 3 κ.γλυκου
    βανιλια 3
    μελι 4 γεματες κ.σουπας
    τρουφα 40 γρ. μαυρη
    κανελα 2-3 πρεζες τριμμενη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε τα μηλα και τα αχλαδια με 400 ml νερο σε κατσαρολιτσα να βρασουν μεχρι να μαλακωσουν ελαφρα.
  2. Σε λεκανη χτυπαμε με τον αυγοδαρτη το λαδι με τα αυγα.
  3. Πολτοποιουμε ολα τα φρουτα μαζι στο μπλεντερ και τα προσθετουμε στο μιγμα αυγου που εχουμε χτυπησει.
  4. Προσθετουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
  5. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε φορμα Νο24 και ριχνουμε το μιγμα.
  6. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα η΄οπου ψηνετε εσεις τα δικα σας κεικ για 50 λεπτα περιπου αναλογα το φουρνο. Αφηνουμε να σταθει το κεικ μας μολις ψηθει εκτος φουρνου,για 10 λεπτα και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
  7. Την επομενη μερα τρωγεται ακομα πιο ευχαριστα!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 31 Ιανουαρίου 2016