ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!!!

Ενα διαφορετικο κεικ εσωτερικης οψεως και φυσικα και γευσεως αφου το εκχυλισμα πικραμυγδαλου δινει μια διαφορετικη νοτα και ενταση στο κεικ. Δοκιμαστε να το φτιαξετε παιξτε και δημιουργηστε στην κουζινα σας,ομορφες εικονες οσο και γευσεις που αναδυονται απο το συγκεκριμενο κεικ. Ταψακι στρογγυλο Νο24 Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • βουτυρο 250 γρ.αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε κυβους
    ζαχαρη 400 γρ.
    αυγα 5
    φρεσκο γαλα 300 ml η΄150 ml γαλα εβαπορε με 150 ml νερο αραιωμενο
    κακαο 4 κ.σουπας γεματες αγλυκο κοσκινισμενο
    αλευρι φαριν απ 500 γρ.κοσκινισμενο
    αλατι 1 πρεζα
    εκχυλισμα πικραμυγδαλου 1 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ ζαχαρη με βουτυρο
  2. μεχρι να αφρατεψουν,
  3. και κατοπιν προσθετουμε ενα ενα τα αυγα,συνεχιζοντας το χτυπημα.
  4. Στην συνεχεια προσθετουμε το εκχυλισμα πικραμυγδαλου,το αλατι,το αλευρι με το γαλα εναλλαξ. Χτυπαμε για λιγο ακομα να ομογενοποιηθουν τα υλικα και σταματαμε το χτυπημα.
  5. Παιρνουμε δυο μπολ και χωριζουμε σε ιση ποσοτητα το μιγμα του κεικ. Στο ενα μπολ απο αυτα προσθετουμε το κακαο και ανακατευουμε πολυ πολυ καλα να γινει σοκολατι. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε το ταψακι μας να ειναι ετοιμο. Παιρνουμε δυο καθαρα κουταλια σουπας για το καθε μιγμα μας...δηλαδη ενα για το λευκο μιγμα και ενα για το σοκολατι.
  6. Παιρνουμε πρωτα απο το λευκο μιγμα μια κουταλια και την βαζουμε ακριβως στο κεντρο του ταψιου μας,χωρις να πιεσουμε η΄κουνησουμε το ταψι μας για να απλωθει. Με το αλλο κουταλι πανω ακριβως απο το λευκο μιγμα βαζουμε το σοκολατι μιγμα,επισης χωρις να το πιεσουμε.
  7. Με τον ιδιο ακριβως τροπο εναλλαξ βαζουμε κουταλια κουταλια την μια πανω στην αλλη μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
  8. Δεν κουναμε το ταψι μας καθολου απλα το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους στις αντιστασεις να ψηθει για μια ωρα περιπου αναλογα το φουρνο μας.Δεν ανοιγουμε καθολου το φουρνο να δουμε το κεικ παρα μονο στα 50 λεπτα,και με την λαμα ενος μαχαιριου την βυθιζουμε στο κεντρο του κεικ,και οταν βγει καθαρη χωρις υπολειμματα του κεικ ειναι ετοιμο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Νοεμβρίου 2016