ΓΛΥΚΑΚΕΙΚ

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΡΕΝΤΑΣ!!!

Πεντανοστιμα μινι κεκακια με γευση μερεντας και σιροπιασμενα με μερεντα ετοιμα για το πρωινο και απογευματινο καφεδακι σας, πανευκολα και γρηγορα στην παρασκευη τους χωρις την χρηση του μιξερ. Δοκιμαστε τα αξιζουν!!!

svg25
Μερίδες: 12 κομματια
Εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι φαριν απ 240 γρ.
    γαλα 1 φλ.τσαγιου
    ζαχαρη 1/2 φλ.τσαγιου
    βουτυρο 125 γρ. αρωματικο λιωμενο και χλιαρο
    μερεντα 2 κ.σουπας γεματες γεματες
    βανιλετα 1
    αβγα 1
    Για το σιροπι
    νερο 1 φλ.τσαγιου
    ζαχαρη 2 κ.σουπας
    μερεντα 1 1/2 κ.σουπας
    βουτυρο 1 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Λιωνουμε το βουτυρο και το αφηνουμε λιγο να κρυωσει. Κοσκινιζουμε το αλευρι. Βαζουμε το χλιαρο βουτυρο σε λεκανη,και προσθετουμε την ζαχαρη,το αυγο,την μερεντα,την βανιλετα,το γαλα
  2.  και με το συρμα ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν και να διαλυθουν τα υλικα. Τοτε ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι
  3.  ανακατευουμε καλα να ενωθει με τα υπολοιπα υλικα και ειναι ετοιμο.
  4. Βουτυρωνουμε 12 θηκες για τα κεκακια και ισομοιραζουμε το μειγμα στις θηκες
  5. και τα ψηνουμε στους 170 -180 βαθμους για 20 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο.
  6. Σε ενα μεγαλο μπρικι βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι,
  7. ανακατευουμε και το αφηνουμε σε μετρια φωτια να βρασει για 7-8 λεπτα.
  8. Αφηνουμε να κρυωσουν τα κεκακια μας σε σχαρα και μετα τα σιροπιαζουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Ιουλίου 2013