Κερασοπιτα με Κρεμα Πατισερι Η Πιο Ευκολη και Νοστιμη Πιτα του Καλοκαιριου
Ζουμερη,Απίθανη Κερασόπιτα με Φανταστική ελαφριά κρέμα πατισερί και Υπέροχα Πεντανόστιμα Κεράσια.
Θα μοσχοβολήσει το σπιτικό σας με αυτη την καλοκαιρινή Πίτα και τα μικρά σας θα τη λατρέψουν.Σας το εγγυώμαι !!!
Καλή Επιτυχία.
Εύκολο
Συστατικά
Κερασια φρέσκα χωρίς κουκούτσια 500γρ
Αβγα 4 τεμ
Ζαχαρη κρυσταλλική 400γρ
Καλαμποκελαιο 200ml
Γαλα φρεσκο 200ml
Βανιλιες 3 καψουλάκια
Αλευρι που φουσκώνει μόνο του 500γρ
Υλικα για την Κρεμα
Γαλα Φρεσκο 250ml
Κρεμα Γαλακτος 250ml
Ζαχαρη Κρυσταλλική 80γρ
Βανιλια 1 καψουλακι
Κορν Φλαουρ 20γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20γρ
Αλατι 1 τσιμπιά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε την κρέμα, βάζοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρολίτσα ανακατεύοντας να διαλυθούν αλεύρι με κόρν φλάουρ
και μετά ανάβουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφαιρούμε απο τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε μπόλ.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη να ακουμπήσει η μεμβράνη επάνω στην επιφάνεια της κρέμας για αποφυγή κρούστας και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τώρα βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, την ζάχαρη και χτυπάμε για 5-6 λεπτά να αφρατέψει το μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα, τις βανίλλιες και τέλος προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι με γάλα σε μέτρια ταχύτητα να μήν πεταχτεί το αλεύρι και το κέικ μας είναι έτοιμο.
Βουτυρώνουμε ενα ταψί Νο 28 αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά την κρέμα και την βάζουμε πάνω απο το κέικ.
Τέλος προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια τα κερασάκια αφού τα έχουμε πλύνει και αφαιρέσει κοτσάνια και κουκούτσια.
Ψήνουμε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να σταθεί ένα τεταρτάκι περίπου για να μπορέσουμε να κόψουμε και να αφαιρέσουμε τα κομμάτια.
Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με μαρμελάδα κεράσι, ταιριάζει απίστευτα.
Καλή Επιτυχία.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ