ΚΕΙΚ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ!!!

Αρωματικο,γευστικο κεικ με ολοκληρα κερασια κομποστας λουσμενο με μια διαφορετικη σως απο κερασια και κοκκινο γλυκο κρασι. Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο 125 γρ. αγελαδος κομμενο σε κυβους σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη 395 γρ. (2 φλ.τσαγιου)
    αβγα 4 σε θερμοκρασια δωματιου
    κρεμα γαλακτος 200 ml
    βανιλια 1 μπαστουνακι
    λικερ κερασι 50 ml
    αλευρι φαριν απ 250 γρ.
    μπεικιν παουντερ 3 κ.γλυκου
    κερασια κομποστας 200 γρ. ολοκληρα
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
    κερασια κομποστας 140 γρ. πολτοποιημενα
    κοκκινο κρασι 80 ml ημιγλυκο η’γλυκο
    μελι 1 κ.σουπας (αναλογα το ποσο γλυκια θελετε την σως)
    κορν φλαουρ 1 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο να αφρατεψει,και προσθετουμε την ζαχαρη διαδοχικα και ενα ενα τα αυγα.
  2. Στην συνεχεια προσθετουμε τα σπορακια της βανιλιας αφου χαραξουμε με μαχαιρι κατα μηκος την βανιλια,
  3. συνεχιζοντας το χτυπημα .Σταματαμε το χτυπημα και  προσθετουμε το αλευρι με την κρεμα γαλακτος
  4.  το λικερ
  5. ανακατευοντας πια με πλαστικη σπατουλα.
  6. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε πολυ καλα μια φορμα Νο 24 και προσθετουμε το μιγμα.
  7. Απλωνουμε απο πανω τα κερασια αφου τα εχουμε σουρωσει πολυ καλα απο τα νερα τους,
  8. και ψηνουμε το κεικ σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 40-45 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας) Αφηνουμε το κεικ να σταθει για 10 με 15 λεπτα και το ξεφορμαρουμε σε πιατελα.
  9. Σε κατσαρολακι βαζουμε τα πολτοποιημενα κερασια το κρασι να ζεσταθουν και κατοπιν τα σουρωνουμε.Θελουμε η σως να ειναι λεια χωρις κομματακια μεσα.Τα βαζουμε παλι στην φωτια προσθετουμε το μελι (και αυτο αναλογα το ποσο γλυκια θελουμε να ειναι η σως και δοκιμαζουμε) προσθετουμε το κορν φλαουρ
  10.  ανακατευουμε μεχρι να δουμε οτι αρχιζει να πηζει ελαφρως και αφαιρουμε απο την φωτια.Μολις πεσει η θερμοκρασια της λιγο, λουζουμε το κεικ μας. Αν παλι δεν θελετε την σως πασπαλιστε το με ζαχαρη αχνη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Φεβρουαρίου 2015