

Συνταγής
Εκτύπωση
ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ!!!
Αρωματικο,γευστικο κεικ με ολοκληρα κερασια κομποστας λουσμενο με μια διαφορετικη σως
απο κερασια και κοκκινο γλυκο κρασι.
Απολαυστε το!!!
Συστατικά
- βουτυρο - 125 γρ. αγελαδος κομμενο σε κυβους σε θερμοκρασια δωματιου
- ζαχαρη - 395 γρ. (2 φλ.τσαγιου)
- αβγα - 4 σε θερμοκρασια δωματιου
- κρεμα γαλακτος - 200 ml
- βανιλια - 1 μπαστουνακι
- λικερ κερασι - 50 ml
- αλευρι φαριν απ - 250 γρ.
- μπεικιν παουντερ - 3 κ.γλυκου
- κερασια κομποστας - 200 γρ. ολοκληρα
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
- κερασια κομποστας - 140 γρ. πολτοποιημενα
- κοκκινο κρασι - 80 ml ημιγλυκο η’γλυκο
- μελι - 1 κ.σουπας (αναλογα το ποσο γλυκια θελετε την σως)
- κορν φλαουρ - 1 κ.γλυκου
Εκτέλεση
- Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο να αφρατεψει,
και προσθετουμε την ζαχαρη διαδοχικα και ενα ενα τα αυγα. - Στην συνεχεια προσθετουμε τα σπορακια της βανιλιας αφου χαραξουμε με μαχαιρι κατα μηκος την βανιλια,
- συνεχιζοντας το χτυπημα .Σταματαμε το χτυπημα και προσθετουμε το αλευρι
με την κρεμα γαλακτος - το λικερ
- ανακατευοντας πια με πλαστικη σπατουλα.
- Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε πολυ καλα μια φορμα Νο 24 και προσθετουμε το μιγμα.
- Απλωνουμε απο πανω τα κερασια αφου τα εχουμε σουρωσει πολυ καλα απο τα νερα τους,
- και ψηνουμε το κεικ σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 40-45 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας)
Αφηνουμε το κεικ να σταθει για 10 με 15 λεπτα και το ξεφορμαρουμε σε πιατελα. - Σε κατσαρολακι βαζουμε τα πολτοποιημενα κερασια το κρασι να ζεσταθουν
και κατοπιν τα σουρωνουμε.Θελουμε η σως να ειναι λεια χωρις κομματακια μεσα.Τα βαζουμε παλι στην φωτια προσθετουμε το μελι (και αυτο αναλογα το ποσο γλυκια θελουμε να ειναι η σως και δοκιμαζουμε)
προσθετουμε το κορν φλαουρ - ανακατεουμε μεχρι να δουμε οτι αρχιζει να πηζει ελαφρως και αφαιρουμε απο την φωτια.Μολις πεσει η θερμοκρασια της λιγο, λουζουμε το κεικ μας.
Αν παλι δεν θελετε την σως πασπαλιστε το με ζαχαρη αχνη.