ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ…ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΙΣ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΟΥ!!!

svg70
Μερίδες: 20 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • κιμα μοσχαρισιο 240 γρ
    κρεμμυδι 1
    σκορδο 1 σκ.
    πιπερια 1/2 οτι χρωμα θελετε η’εχετε
    μαιντανο Λιγα φυλλα
    δυοσμο Λιγα φυλλα
    κονιακ 1 σφηνακι
    κανελα 1 πρεζα
    μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
    χυμο ντοματας 1 ποτηρακι κρασιου
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο λίγο
    σφολιάτα 1 πακετο ατομικα
    αβγα 1

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε λιγο λαδι,και σωταρουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,σκορδο και πιπερια.
  2. Στην συνεχεια ριχνουμε τον κιμα και τα  σωταρουμε ολα μαζι.
  3. Κατοπιν ριχνουμε τον μαιντανο τον δυοσμο τον ντοματοχυμο, το κονιακ και τελος τα υπολοιπα μπαχαρικα και 1 ποτηρακι νερο και το αφηνουμε σε σιγανη φωτια να βρασει μεχρι να σωθει ολο το ζουμακι και να μεινει στεγνος ο κιμας.
  4. Αφηνουμε να κρυωσει λιγο ο κιμας,και στην συνεχεια παιρνουμε ενα ενα  σφολιατακι και με ενα κουταλακι γλυκου,βαζουμε στο κεντρο της ζυμης γεμιση,
  5. το διπλωνουμε το κλεινουμε και το τοποθετουμε σε ταψι οπου το εχουμε πρωτα λαδωσει.
  6. Αφου τελειωσουμε τα αλλοιφουμε με αυγο και τα ψηνουμε σε  προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Δεκεμβρίου 2010