ΚΙΜΑΔΟΠΡΑΣΟΠΙΤΑ!!!

Καλημερα και καλη εβδομαδα ευχομαι σε ολους με υγεια!!! Σημερα σας εχω μια φανταστικη πιτα με κιμα και πρασα που θα σας ξετρελανει η γευση της,και μπορειτε να την φτιαξετε και τις ημερες των εορτων,μιας και δεν κοστιζει πολυ. Αν ανοιξετε εσεις φυλλο θα ειναι ακομα καλυτερη..

svg90
Μερίδες: 10 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • μοσχαρισιο κιμα 500 γρ.
    πρασα 5 μεγαλουτσικα κομμενα σε ροδελες (μονο το λευκο μερος)
    κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
    ανηθο 15 κλωνους
    φετα 1 1/2 φλ.τσαγιου τριμμενη
    γκουντα 1 φλ.τσαγιου τριμμενο
    φυλλα κρουστας 8 ετοιμα
    αυγα 2
    Αλατι
    Πιπερι
    μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
    ελαιολαδο 1/2 ποτηρακι κρασιου για το σωταρισμα
    λευκο κρασι 1/2 ποτηρακι κρασιου
    ελαιολαδο για το αλλειμα των φυλλων

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε βαθυ τηγανι η'κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει,και ριχνουμε τον κιμα
  2. ανακατευοντας μεχρι να αλλαξει τελειως χρωμα.
  3. Στην συνεχεια ριχνουμε τα πρασα,το ξερο κρεμμυδι 
  4. ανακατευουμε και κατοπιν ριχνουμε τον ανηθο και τα αφηνουμε να ψηθουν λιγο σε σιγανη φωτια.
  5. Στην συνεχεια σβηνουμε με το κρασι,
  6. ριχνουμε με προσοχη αλατι(γιατι θα μπουν και τα τυρια)πιπερι,μοσχοκαρυδο ανακατευουμε αφηνουμε να εξατμιστει το κρασι, το αφαιρουμε απο την φωτια, και αφηνουμε να κρυωσει λιγο,
  7. και ριχνουμε τα τυρια
  8. τα χτυπημενα αυγα
  9.  και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα.
  10. Παιρνουμε ενα μετριο ταψακι το λαδωνουμε
  11.  στρωνουμε το 1 φυλλο διαγωνια να εξεχουν τα φυλλα,το λαδωνουμε και συνεχιζουμε το ιδιο με τα αλλα 3. (Στρωνουμε 4 φυλλα κατω και 4 απο πανω)
  12. Ριχνουμε την γεμιση και με ενα κουταλι στρωνουμε να παει παντου.
  13. Τωρα παιρνουμε τα φυλλα που εξεχουν και τα διπλωνουμε επανω απο την γεμιση.
  14. Στρωνουμε απο πανω ενα ενα φυλλο καπως σουρωμενα αφου τα εχουμε λαδωσει ενα ενα,
  15. χαραζουμε την πιτα και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις 50 λεπτα περιπου(αναλογα τον φουρνο μας)
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Νοεμβρίου 2011