ΚΙΜΑΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ (ΤΟΥΡΛΟΥ)

Επειδη ειχα εξωτερικες δουλειες και ο χρονος με πιεζε για να κατσω να φτιαξω κατι το ιδιαιτερο εφτιαξα το εξης, οσο κι αν σας φαινετε καπως.. ηταν πεντανοστιμο!!!

svg20
Μερίδες: 4 άτομα
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • κιμα μοσχαρισιο 350 γρ.
    κριθαρακι 250 γρ. μετριο
    κρεμμυδι 1 μικρο ξερο
    σκορδο 2 σκ.
    κρεμμυδακια 2 φρεσκα
    πιπερια 1 πρασινη
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    ντοματοχυμο 1/2 κουπα
    μαιντανο Λιγο
    κανελα Λιγη σκονη
    γαρυφαλο Μια πρεζα
    ζαχαρη 1 πρεζα
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    τυρι τριμμενο((μυζηθρα,κεφαλοτυρι η’οτι αλλο θελετε εσεις)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ψιλοκοβουμε κρεμμυδια,σκορδο,πιπερια και τα σωταρουμε μεσα στην κατσαρολα οπου εχουμε βαλει λιγο λαδι να ζεσταθει.
  2. Στην συνεχεια ριχνουμε τον κιμα τον σωταρουμε μεχρι να αλλαξει χρωμα, προσθετουμε τα ντοματακια,τον χυμο,τα μυρωδικα,(εκτος απο αλατι το οποιο το βαζουμε παντα στο τελος,)λιγο νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει.
  3. Αφου ετοιμαστει θα χρειαστει να συμπληρωσουμε λιγο ζεστο νερο, μολις παρει βραση ριχνουμε το κριθαρακι δεν το αφηνουμε παρα πολυ, να κραταει λιγο και το φαγακι να ειναι λιγο ζουμερο να μην πηξει,ριχνουμε και αλατακι σερβιρουμε με μπολικο τυρι τριμμενο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Ιανουαρίου 2011