ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ!!!

Ενα υπεροχο πεντανοστιμο Κυριακατικο και οχι μονο,μαμαδιστικο φαγητο για ολη την οικογενεια,τους φιλους που θα αφησει τις καλυτερες γευστικες εντυπωσεις!!! Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • κοκορας 3 κιλα χωριατικο κομμενο σε μεριδες
    κρεμμυδι 2 ξερα μεγαλα ψιλοκομμενα
    σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες
    ντοματες 3 ωριμες κομμενες σε μικρα καρε η’μια συσκευασια κονκασε
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    κανελα 2 πρεζες τριμμενη
    γαρυφαλλο 1 πρεζα τριμμενο
    μπαχαρι 1 πρεζα τριμμενο
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    ελαιολαδο 1/2 φλ.τσαγιου
    κοκκινο κρασι 1 φλ.τσαγιου
    μακαρονια 1-2 πακετα χοντρα Νο3
    κεφαλοτυρι η’μυζηθρα ξερη τριμμενη για τα μακαρονια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε φαρδια κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε λιγα λιγα τα κομματια του κοκορα αφου τον εχουμε πλυνει και σκουπισει πολυ καλα απο τα νερα του,
  2.  να παρουν ενα ωραιο ροδινο χρωμα και τα αφαιρουμε σε πιατελα.
  3. Κατοπιν προσθετουμε κρεμμυδια με σκορδο τα σωταρουμε στο ιδιο λαδι οπου σωταραμε τον κοκορα
  4. και μετα προσθετουμε στην κατσαρολα παλι τον κοκορα.
  5. Προσθετουμε ολα τα μπαχαρικα εκτος απο αλατι,τα σωταρουμε ολα μαζι
  6. σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε 1 με 2 λεπτα να εξατμιστει
  7. και προσθετουμε την παστα ντοματας,και την ψιλοκομμενη
  8.  προσθετουμε ελαχιστο νερακι ισα να σκεπαζει τον κοκορα
  9. σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε σε μετρια προς χαμηλη θερμοκρασια να σιγοβρασει και να μεινει με πηχτη σαλτσουλα και τελος προσθετουμε το αλατι.
  10. Βραζουμε σε μπολικο αλατισμενο νερο τα μακαρονια al dente τα σουρωνουμε χωρις να τα κρυωσουμε με νερο (για να κολλησει η σαλτσα επανω τους) ριχνουμε ωμο ελαιολαδο επανω τους  τα ανακατευουμε η'τα καιμε με φρεσκο βουτυρακι.Σερβιρουμε σε πιατελα τα μακαρονια ριχνουμε μπολικο τριμμενο τυρακι, απο πανω τον κοκορα με μπολικη σαλτσουλα και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Ιανουαρίου 2015