ΜΕΖΕΔΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!

Σαν κορη ψητοπωλη  Ρουμελωτη(Λαμια)σας προτεινω ανεπιφυλακτα να φτιαξετε κοκορετσακι πεντανοστιμο,για την ημερα του Πασχα,ετσι οπως το εφτιαχνε ο πατερουλης μου μονο για την οικογενεια του...εεε..κατι πηρα κι εγω απο τον μπαμπα και πλεον το φτιαχνω μονη μου Οχι πως αυτα που εφτιαχνε στην ταβερνα δεν ηταν πεντανοστιμα,απλα το μαριναρισμα στα εντοσθια τα εκανε μονο για εμας. Δοκιμαστε το και δεν θα χασετε!!!

svg120
Μερίδες: 40 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • Για μια σουβλα ενος μετρου
    αρνισια συκωταρια 2
    αντεριες 2 μεγαλες και μακριες(οχι κοντες-κομμενες)
    γλυκαδια
    κρεμμυδι 2 ξερα
    πρασινη πιπερια 1
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε πολυ καλα τις συκωταριες και σε ξυλο κοπης τις κοβουμε σε  μετρια κομματια(για να γινει λεπτο και οχι χοντροκομμενο το κοκορετσι).Επισης πλενουμε καλα και τα γλυκαδια και τα τοποθετουμε ολα σε ενα μεγαλο μπολ. Στο μουλτι κοβουμε τα κρεμμυδια,καθως επισης και την πιπερια. Ριχνουμε αλατι,πιπερι,ριγανη τα κρεμμυδια,την πιπερια και ανακατευουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τις συκωταριες σκεπαζουμε το μπολ και τα αφηνουμε στο ψυγειο να μαριναριστουν ολο το βραδυ.
  2. Παιρνουμε τωρα τα εντερα αφου τα εχουμε ξεμπερδεψει με προσοχη να μη μας κοπουν,γιατι τα θελουμε μακρια,βαζουμε κατω απο την βρυση το στομιο του εντερου να μπει αφθονο νερο και με το χερι σπρωχνουμε να βγουν οι ακαθαρσιες απο την αλλη μερια.Αυτο το επαναλαμβανουμε μεχρι το νερο που θα βγαινει απο το εντερο να ειναι καθαρο.Τα βαζουμε με την σειρα στο σουρωτηρι με την μια ακρη τους να κρεμεται απ'εξω,ωστε να μπορουμε ευκολα να το πιασουμε για να τυλιξουμε το κοκορετσι. Καθαριζουμε καλα την σουβλα μας,υπολογιζουμε το κενο που θα αφησουμε στην σουβλα για να γυρισει στην ψησταρια,και αρχιζουμε να περναμε συκωτι, γλυκαδι,πνευμονι,γλυκαδι,καρδια,γλυκαδι σπληνα εναλλαξ
  3. μεχρι να τελειωσουν τα εντοσθια.
  4. Παιρνουμε τωρα το εντερο του κανουμε ενα δεσιμο επανω στην σουβλα
  5. και το δενουμε κατα μηκος,
  6. και μετα  κανουμε το στριφογυρισμα
  7. ωστε να δουμε οτι εχουμε καλυψει καλα ολα τα εντοσθια,και ειναι ετοιμο να μπει στην ψησταρια για ψησιμο.
  8. Το κοκορετσι θελει στην αρχη σε δυνατη φωτια και σιγα σιγα του ανεβαζουμε σκαλα στην ψησταρια. Οταν δουμε οτι εχει σταματησει να αφριζει ειναι ετοιμο,και το αποσυρουμε. Ενα θα σας πω...η μυρωδια του κοκορετσιου την ωρα που θα ψηνεται θα σας σπασει την μυτη..και αυτο το κανουν τα κρεμμυδια με την πιπερια..απο γευσηηηη....αλλο πραγμα !!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Απριλίου 2013