Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλενουμε πολυ καλα τις συκωταριες και σε ξυλο κοπης τις κοβουμε σε μετρια κομματια(για να γινει λεπτο και οχι χοντροκομμενο το κοκορετσι).Επισης πλενουμε καλα και τα γλυκαδια και τα τοποθετουμε ολα σε ενα μεγαλο μπολ.
Στο μουλτι κοβουμε τα κρεμμυδια,καθως επισης και την πιπερια.
Ριχνουμε αλατι,πιπερι,ριγανη τα κρεμμυδια,την πιπερια και ανακατευουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τις συκωταριες σκεπαζουμε το μπολ και τα αφηνουμε στο ψυγειο να μαριναριστουν ολο το βραδυ.
- Παιρνουμε τωρα τα εντερα αφου τα εχουμε ξεμπερδεψει με προσοχη να μη μας κοπουν,γιατι τα θελουμε μακρια,βαζουμε κατω απο την βρυση το στομιο του εντερου να μπει αφθονο νερο και με το χερι σπρωχνουμε να βγουν οι ακαθαρσιες απο την αλλη μερια.Αυτο το επαναλαμβανουμε μεχρι το νερο που θα βγαινει απο το εντερο να ειναι καθαρο.Τα βαζουμε με την σειρα στο σουρωτηρι με την μια ακρη τους να κρεμεται απ'εξω,ωστε να μπορουμε ευκολα να το πιασουμε για να τυλιξουμε το κοκορετσι.
Καθαριζουμε καλα την σουβλα μας,υπολογιζουμε το κενο που θα αφησουμε στην σουβλα για να γυρισει στην ψησταρια,και αρχιζουμε να περναμε συκωτι, γλυκαδι,πνευμονι,γλυκαδι,καρδια,γλυκαδι σπληνα εναλλαξ
- μεχρι να τελειωσουν τα εντοσθια.
- Παιρνουμε τωρα το εντερο του κανουμε ενα δεσιμο επανω στην σουβλα
- και το δενουμε κατα μηκος,
- και μετα κανουμε το στριφογυρισμα
- ωστε να δουμε οτι εχουμε καλυψει καλα ολα τα εντοσθια,και ειναι ετοιμο να μπει στην ψησταρια για ψησιμο.
- Το κοκορετσι θελει στην αρχη σε δυνατη φωτια και σιγα σιγα του ανεβαζουμε σκαλα στην ψησταρια.
Οταν δουμε οτι εχει σταματησει να αφριζει ειναι ετοιμο,και το αποσυρουμε.
Ενα θα σας πω...η μυρωδια του κοκορετσιου την ωρα που θα ψηνεται θα σας σπασει την μυτη..και αυτο το κανουν τα κρεμμυδια με την πιπερια..απο γευσηηηη....αλλο πραγμα !!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Απριλίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ