Μια αλλη εκδοχη να γευτουμε τον υπεροχο συνδυασμο πορτοκαλι-σοκολατα. Πορτοκαλοπαστα με κρεμα ποροκαλι και σοκολατα γκαναζ. Τα λογια περιττα..δεν μπορουν να περιγραψουν τη νοστιμια του γλυκου. Δικη σας!!!
Ξεκιναμε πρωτα με το σιροπι βαζοντας τα υλικα να βρασουν μονο για 5 λεπτα και το αφηνουμε κατα μερος να κρυωσει. Στον καδο του μιξερ βαζουμε τη ζαχαρη το βουτυρο
και τα χτυπαμε να γινουν κρεμα. Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα χτυπωντας το μιγμα συνεχως.
Κατοπιν προσθετουμε τα πολτοποιημενα πορτοκαλια,το ξυσμα,την κανελα και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Τελος προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν
χτυπαμε για λιγο ακομα το μιγμα
και το ριχνουμε
σε βουτυρωμενο πυρεξ Νο 30επι18
και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους στον αερα για 35-40
λεπτα περιπου και αναλογα το φουρνο μας.
Σιροπιαζουμε αμεσως το γλυκο μας με το κρυο σιροπι.
Σε κατσαρολιτσα ζεσταινουμε τα 600 ml χυμο απο τα πορτοκαλια με την ζαχαρη και κραταμε κατα μερος τα 200 ml.
Στα 200 ml χυμο διαλυουμε το κορν φλαουρ και τον προσθετουμε στον ζεστο ανακατευοντας συνεχως μερι να πηξει.Προσθετουμε την κανελα.

Ριχνουμε την κρεμα πορτοκαλι επανω στο γλυκο μας και αφηνουμε να κρυωσει η κρεμα.(δηλαδη αν ακουμπησουμε
το δαχτυλο μας να εχει κανει κρουστα)
Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος μεχρι να ερθει σε σημειο βρασμου και αφαιρουμε απο την φωτια.
Προσθετουμε την κομματιασμενη κουβερτουρα ανακατευουμε πολυ καλα αφηνουμε λιγο να πεσει η θερμοκρασια της
και την απλωνουμε πανω απο την κρεμα πορτοκαλιου.


Βαζουμε το γλυκο μας στο ψυγειο να παγωσει πολυ καλα,το κοβουμε σε κομματια και το απολαμβανουμε!!!






ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη