ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΑΣΤΑ!!!

Μια αλλη εκδοχη να γευτουμε τον υπεροχο συνδυασμο πορτοκαλι-σοκολατα. Πορτοκαλοπαστα με κρεμα ποροκαλι και σοκολατα γκαναζ. Τα λογια περιττα..δεν μπορουν να περιγραψουν τη νοστιμια του γλυκου. Δικη σας!!!

svg20
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
    αλευρι φαριν απ 260 γρ.
    βουτυρο 125 γρ. αγελαδος σε θερμ.δωματιου κομμενο σε κυβους
    αβγα 3 σε θερμ.δωματιου
    κανελα 1 κ.σουπας
    ζαχαρη 285 γρ.
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    Ξυσμα απο πορτοκαλι 1
    πορτοκαλια 2 πολτοποιημενα χωρις την φλουδα
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (βρασιμο 5 λεπτα)
    ζαχαρη 465 γρ.
    νερο 330 ml
    βανιλια 1 καψουλα
    λεμονι Λιγες σταγονες φρεσκο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
    πορτοκαλια 800 ml φρεσκου χυμού
    κορν φλαουρ 5 κ.σουπας γεματες
    ζαχαρη 150 γρ.
    κανελα 1 κ.γλυκου κοφτο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    κουβερτουρα 300 γρ. γαλακτος κομματιασμενη
    κρεμα γαλακτος 200 ml με 35% λιπαρα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεκιναμε πρωτα με το σιροπι βαζοντας τα υλικα να βρασουν μονο για 5 λεπτα και το αφηνουμε κατα μερος να κρυωσει. Στον καδο του μιξερ βαζουμε τη ζαχαρη το βουτυρο
  2. και τα χτυπαμε να γινουν κρεμα. Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα χτυπωντας το μιγμα συνεχως.
  3. Κατοπιν προσθετουμε τα πολτοποιημενα πορτοκαλια,το ξυσμα,την κανελα και συνεχιζουμε το χτυπημα.
  4. Τελος προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν
  5. χτυπαμε για λιγο ακομα το μιγμα
  6. και το ριχνουμε σε βουτυρωμενο πυρεξ Νο 30επι18
  7. και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους στον αερα για 35-40 λεπτα περιπου και αναλογα το φουρνο μας.
  8. Σιροπιαζουμε αμεσως το γλυκο μας με το κρυο σιροπι.
  9. Σε κατσαρολιτσα ζεσταινουμε τα 600 ml χυμο απο τα πορτοκαλια με την ζαχαρη και κραταμε κατα μερος τα 200 ml. Στα 200 ml χυμο διαλυουμε το κορν φλαουρ και τον προσθετουμε στον ζεστο ανακατευοντας συνεχως μερι να πηξει.Προσθετουμε την κανελα.
  10. Ριχνουμε την κρεμα πορτοκαλι επανω στο γλυκο μας και αφηνουμε να κρυωσει η κρεμα.(δηλαδη αν ακουμπησουμε το δαχτυλο μας να εχει κανει κρουστα)
  11. Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος μεχρι να ερθει σε σημειο βρασμου και αφαιρουμε απο την φωτια. Προσθετουμε την κομματιασμενη κουβερτουρα ανακατευουμε πολυ καλα αφηνουμε λιγο να πεσει η θερμοκρασια της και την απλωνουμε πανω απο την κρεμα πορτοκαλιου.
Βαζουμε το γλυκο μας στο ψυγειο να παγωσει πολυ καλα,το κοβουμε σε κομματια και το απολαμβανουμε!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Οκτωβρίου 2017