ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΚΟΛΙΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΥΠΕΡ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ!!!

Κολιοι γεμιστοι με ομορφα και μυρωδατα υλικα κοκκινο κρασι,μουσταρδα που δινουν μια αλλη γευση στον ουρανισκο και που σιγουρα θα σας ξετρελανουν!!! Δοκιμαστε τους!!!

svg35
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κολιους 1 κιλο καθαρισμενους απο εντοσθια και αν ειναι δυνατον και απο το κεντρικο κοκκαλο ωστε να υπαρχει το περιθωριο για περισσοτερη γεμιση(ας το κανει ο ψαρας σας)
    ντοματα 1 κομμενη σε μικρους κυβους.
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη σε κυβους
    κρεμμυδι 1 ξερο κομμενο σε κυβους
    σκορδο 4 σκ. ψιλοκομμενες
    μαιντανο ψιλοκομμενο
    αλατι
    ριγανη
    θυμαρι
    κοκκινο κρασι 1/2 κρασοποτηρο ημιγλυκο
    μουσταρδα 2 κ.σουπας γεματες
    ελαιολαδο 1 κρασοποτηρο
    χυμό λεμόνι απο 1 λεμονι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε ολα τα λαχανικα σε κυβους σε μια λεκανιτσα και τα εχουμε ετοιμα. Αφου εχουμε καθαρισμενα τα ψαρια μας τα πλενουμε πολυ καλα και τα στρωνουμε με την σειρα σε ενα πυρεξ-ταψι. Αλατιζουμε μεσα εξω τα ψαρια καθως με την ριγανη και το θυμαρι. Στην συνεχεια με την βοηθεια ενος κουταλιου παιρνουμε γεμιση και γεμιζουμε τις κοιλιτσες των ψαριων μας.
  2. Οσο υλικο μας περισσεψει,το σκορπαμε σε ολη την επιφανεια των ψαριων.
  3. Στο μπλεντερ η'σε σεικερ ριχνουμε το λαδι,το κρασι,τον χυμο λεμονιου την μουσταρδα,ανακινουμε πολυ καλα και το ριχνουμε επανω στο φαγητο μας να παει παντου.
  4. Ριχνουμε λιγο νερακι(περιπου 1/2 νεροποτηρο)
  5. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 35-40 λεπτα το πολυ(αναλογα το φουρνο μας) μεχρι να παρει ενα ροδοκοκκινισμενο χρωμα.
  6. Σερβιρουμε με σαλατα εποχης.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Απριλίου 2013