ΛΑΧΑΝΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!!

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ..!!!

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κολοκυθακια 7 για γεμισμα
    κιμα μοσχαρισιο 400 γρ
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο
    ανηθο 3 κ.σουπας
    ρυζι 1 ποτηρακι κρασιου καρολινα
    ελαιολαδο 1/2 φλ.τσαγιου
    αλατι
    πιπερι
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    αυγα 2
    λεμονι 2 λεμονια
    κορν φλάουρ 3 κ.σουπας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε τα κολοκυθακια κοβουμε τις ακρες τους,και με το ειδικο εργαλειο
  2. η'με ενα κ.γλυκου τους αφαιρουμε προσεχτικα την ψιχα τους.
  3. Σε μια λεκανιτσα βαζουμε τον κιμα,το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,ρυζι,ανηθο,
  4. αλατι,πιπερι λιγο ελαιολαδο
  5.  και ζυμωνουμε να ενωθουν πολυ καλα ολα τα υλικα.
  6. Με ενα κουταλακι αρχιζουμε να γεμιζουμε ενα ενα κολοκυθακι,
  7. τα αραδιαζουμε σε φαρδια
  8. κατσαρολα το ενα διπλα στο αλλο,ριχνουμε το 1/2 φλυτζανι ελαιολαδο,νερακι μεχρι
  9. να σκεπαζει τα κολοκυθια ριχνουμε αλατι,πιπερι και μολις παρουν βραση
  10. χαμηλωνουμε την θερμοκρασια να σιγοβρασουν μεχρι,να μαλακωσουν.
  11. Αφου ειναι ηδη ετοιμα αφαιρουμε με προσοχη το ζουμακι σε αλλη κατσαρολιτσα
  12. την βαζουμε σε χαμηλη θερμοκρασια.
  13. Στο μουλτι βαζουμε τα αυγα,τον χυμο λεμονιων,το κορν φλαουρ τα χτυπαμε
  14. και τα ριχνουμε στον ζωμο
  15.  ανακατευοντας συνεχως μεχρι να πηξει.
  16. Σερβιρουμε τα κολοκυθακια σε πιατα περιλουζοντας τα με μπολικη κρεμουλα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Σεπτεμβρίου 2011