ΠΙΤΕΣ

Κολοκυθοπιτα Γλυκια με Χωριάτικο Φυλλο Νηστίσιμη

Υπέροχη, μοσχομυρωδάτη, Νηστίσιμη και πάνω απ'όλα Παραδοσιακή Κολοκυθοπιτα Γλυκιά με Χειροποίητο Φύλλο. Πεντανόστιμη και Γλυκιά θα ικανοποιήσει και τον πιό απαιτητικό Ουρανίσκο. Καλή Επιτυχία !!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Κολοκυθα Τριμμενη 1470γρ
    Ζαχαρη 250γρ
    Σταφιδες ξανθες 100γρ
    Καρυδια τριμμενα 100γρ
    Κανελα τριμμενη κατα βουληση
    Φρυγανια τριμμενη 50γρ
    καλαμποκελαιο για την γεμιση 50 ml
    Καλαμποκελαιο για το ραντισμα των φυλλων
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
    Ζαχαρη κρυσταλλικη
    Κανελα τριμμενη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Για το άνοιγμα του φύλλου, Δείτε ΕΔΩ:
  2. Αφου εχουμε τριψει την κολοκυθα στο χοντρο μερος του τριφτη προσθετουμε λιγο αλατι και την αφηνουμε στο σουρωτηρι να βγαλει τα υγρα της για μιση ωρα.Στην συνεχεια την στυβουμε πολυ καλα στις χουφτες μας και την βαζουμε σε ενα μπολ..Προσθετουμε το καλαμποκελαιο
  3. τη ζαχαρη
  4. τις σταφιδες
  5. τη φρυγανια
  6. την κανελα
  7. και τα καρυδια
  8. ανακατευουμε πολυ καλα τη γεμιση
  9. λαδωνουμε ενα ταψι Ν0 40
  10. Παιρνουμε το πρωτο μας φυλλο και το ραντιζουμε με καλαμποκελαιο
  11. διπλωνουμε την ακρη του φυλλου μας λιγο προς τα μεσα
  12. και απλωνουμε κατα μηκος τη Γεμιση
  13. διπλωνουμε τα πλαινα του φυλλου δεξια
  14. και αριστερα προς τα μεσα
  15. και αρχιζουμε και διπλωνουμε το φυλλο μας σε ρολο.
  16. Το τοποθετουμε στο κεντρο του ταψιου, κλεινοντας το σχηματιζοντας σαλιγκαρο
  17. στη συνεχεια απο κει που αφησαμε τον σαλιγκαρο, συνεχιζουμε προσθετοντας το επομενο φυλλο
  18. Συνεχιζουμε το επομενο φυλλο καθως και τα επομενα φυλλα
  19. μεχρι να γεμισει το ταψι μας.
  20. με ενα πινελο λαδωνουμε ολη την επιφανεια της πιτας μας
  21. Σε ενα μπωλ ανακατευουμε λιγη ζαχαρη με κανελα
  22. και πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια της Πιτας
  23. Θα την ψησουμε Σε προθερμασμένο Φούρνο,στους 200 β. στις Αντιστάσεις πανω κατω για 1 ωρα περιπου (αναλογα τον φούρνο μας)
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Νοεμβρίου 2021