ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ…ΓΕΥΣΗΣ!!!

svg60
Μερίδες: 8 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • κολοκυθα 1300 γρ. κιτρινη τριμμενη (καθ.βαρος)
    ζαχαρη 200 γρ
    κανελα
    σταφιδες 250 γρ ξανθες
    ελαιολαδο 1/2 ποτηρι κρασιου
    φυλλο ζυμης 450 γρ για πιτες η’γλυκα
    αλατι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε το κολοκυθι στην μεση,
  2. και με ενα κουταλι ξυνουμε τις  ινες και τα σπορια και τα αφαιρουμε.
  3. Αφαιρουμε το εξωτερικο μερος,  και μετα κοβουμε σε μικρα  κομματια το κολοκυθι, και το τριβουμε στον τριφτη στις μεγαλες τρυπες.
  4. Το βαζουμε στο σουρωτηρι με λιγο αλατι να φυγουν τα υγρα για 1/2 με 1 ωρα.
  5. Στην συνεχεια το στιβουμε καλα μεσα στις χουφτες μας και το βαζουμε  σε μια λεκανη με ολα τα αλλα υλικα και ανακατευουμε. Μπορουμε να δοκιμασουμε την γεμιση αν ειναι γλυκια η'αν θελουμε να συμπληρωσουμε κι αλλη ,το ιδιο και για την κανελα.
  6. Παιρνουμε ενα φυλλο το αλειφουμε με λαδακι,απο πανω βαζουμε αλλο ενα το αλειφουμε και αυτο 
  7. και στην συνεχεια παιρνουμε γεμιση με ενα κουταλι της σουπας και την βαζουμε κατα μηκος του φυλλου
  8.  και αρχιζουμε να το κανουμε ρολο,και κατοπιν το βαζουμε σε ταψι οπου το εχουμε λαδωσει και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας. Σε ενα μπωλ βαζουμε λιγο λαδακι,λιγη ζαχαρη και λιγη κανελα και  αλειφουμε τα ρολα μας.Με αυτο τον τροπο παιρνουν μια κρυσταλιζε κρουστα.
  9. ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτα. Αν Θελετε πασπαλιστε απο πανω ζαχαρη αχνη!!Συνδυαζεται τελεια!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Νοεμβρίου 2010