ΖΥΜΕΣΠΙΤΕΣ

ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ!!!

Τα κοπανιστοπιτακια σερβιρονται ζεστα η'κρυα και ειναι το ιδιο νοστιμα!!! Το δε φυλλο τους ειναι εξαιρετικο!!!

svg60
Μερίδες: 20 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • Για το φύλλο:
    αλεύρι 3/4 κιλού μαλακό
    ελαιόλαδο 6 κ.σ.
    ούζο 1 φλ. του καφέ Χίου
    νερό χλιαρό όσο πάρει
    Για τη γέμιση:
    κοπανιστή 350 γραμμ.
    Για το τηγάνισμα:
    λαδι 2 φλ. τσαγιού

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και το ούζο
  2.  και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. 
  3. Τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε με κουπ-πατ σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια.
  4.  Με ένα πινέλο απλώνουμε την κοπανιστή σε κάθε φύλλο. 
  5. Κλείνουμε τα κομμάτια διπλώνοντάς τα στα δύο και ενώνοντάς τα στο κλείσιμο με τα δόντια ενός βρεγμένου πιρουνιού ή με το ειδικό εργαλείο.
  6.  Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Σεπτεμβρίου 2011