

- 60 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 20 κομμάτια Μερίδες
- 3 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ!!!
Τα κοπανιστοπιτακια σερβιρονται ζεστα η'κρυα
και ειναι το ιδιο νοστιμα!!!
Το δε φυλλο τους ειναι εξαιρετικο!!!
Συστατικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και το ούζο
- και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
- Τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε με κουπ-πατ σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια.
- Με ένα πινέλο απλώνουμε την κοπανιστή σε κάθε φύλλο.
- Κλείνουμε τα κομμάτια διπλώνοντάς τα στα δύο και ενώνοντάς τα στο κλείσιμο με τα δόντια ενός βρεγμένου πιρουνιού ή με το ειδικό εργαλείο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Η συνταγη ειναι απο την χιο και την εχει εκτελεσει η Αργυρω Μπαρμπαριγου.