Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον καδο του μιξερ ριχνουμε τα αυγα,την ζαχαρη,την βανιλια το αλατι και τα χτυπαμε για 7-8 λεπτα
- να φουσκωσουν και να γινουν σαν παχια κρεμα.
- Σταματαμε το χτυπημα και ριχνουμε εναλλαξ το αλευρι με το κονιακ
- και διπλωνουμε απαλα το μειγμα με σπατουλα για να μην χασουμε τον ογκο των χτυπημενων αυγων.
- Βουτυρωνουμε πολυ καλα την λαμαρινα του φουρνου μας,
- στρωνουμε μια λαδοκολλα,
- βουτυρωνουμε ελαφρα και την λαδοκολλα.
- Αδειαζουμε το μειγμα στην λαμαρινα και το απλωνουμε καλα με την σπατουλα να ειναι ισοπαχο παντου.
- Το ψηνουμε στους 200 βαθμους για 10-12 λεπτα.
- Οσο ειναι ακομα ζεστο και μαλακο,στρωνουμε στον παγκο μας λαδοκολλα την πασπαλιζουμε με κρυσταλλικη ζαχαρη. Αναποδογυριζουμε το ψημενο παντεσπανι με προσοχη, αφαιρουμε την λαδοκολλα της λαμαρινας,
- βαζουμε την μαρμελαδα και την απλωνουμε σε ολη την επιφανεια,ριχνουμε σκορπια τα καρυδια(τα οποια εγω ξεχασα να βαλω απο την βιασυνη μου)
- και με την βοηθεια της λαδοκολλας αρχιζουμε να το κυλαμε -ρολαρουμε
- και μολις τελειωσουμε βαζουμε την ενωση απο κατω.Κοβουμε τις 2 ακρες το κορμου ωστε να ερθει προσωπο με το παντεσπανι η μαρμελαδα.
- Το αφηνουμε στην ακρη ως εχει και ετοιμαζουμε την σαντιγι συμφωνα με τις οδηγιες του κουτιου.Χωριζουμε την σαντιγι σε 4 ισα μερη σε διαφορετικα μπολακια,και ριχνουμε λιγες σταγονες χρωμα ζαχαροπλαστικης ανακατευουμε καλα τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν καλα,και τελος με κορνε στολιζουμε τον κορμο μας,ριχνουμε και λιγο τριμμενο καρυδι και ειναι ετοιμο για να το σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Ιουλίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα