ΚΟΡΜΟΣ BLACK FOREST

Υπεροχος,φανταστικος,αρωματικος και γευστικος κορμος ψυγειου BLACK FOREST!!!

svg120
Μερίδες: 10-12
Εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
    αλευρι φαριν απ 70 γρ. 2 φορες κοσκινισμενο
    κακαο αγλυκο 50 γρ. 2 φορες κοσκινισμενο
    αβγα 5 τεμ.
    ουισκι 2 κ.σουπας
    βανιλιες 2 καψουλακια
    αλατι 1 τσιμπια
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 130 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    Αχνη ζαχαρη 100 γρ.
    Κομποστα βυσσινο σε σιροπι 425 γρ.
    Μαρμελαδα κερασι η' βυσσινο 250 γρ.
    Νιφαδες κουβερτουρας γαλακτος 100 γρ.
    Κρεμα γαλακτος παγωμενη χτυπημενη σε σαντιγι 600 ml
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    Ζαχαρη 200 γρ.
    Ρουμι λευκο 80 ml
    Σιροπι απο τα βυσσινα 240 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Εχουμε παγωσει πολυ καλα τον καδο του μιξερ με το συρμα (εξαρτημα) και την κρεμα γαλακτος ριχνουμε στον καδο την κρεμα με την αχνη ζαχαρη και τα χτυπαμε για 5 λεπτα περιπου.
  2. Ωστε να εχουμε μια αφρατη σαντιγι.Την τοποθετουμε στο ψυγειο μεχρι να ερθει η ωρα να την χρησιμοποιησουμε.
  3. Στραγγιζουμε τα βυσσινα απο την κονσερβα και τοποθετουμε το σιροπι με την ζαχαρη σε κατσαρολακι. Το αφηνουμε να βρασει για 2 λεπτα (απο την ωρα του βρασμου κραταμε τον χρονο.) Το αφηνουμε εκτος φωτιας να μισοκρυωσει και προσθετουμε το ρουμι.
  4. Στον καδο του μιξερ ριχνουμε τα αυγα,το αλατι,την ζαχαρη την βανιλια και τα χτυπαμε για 8 λεπτα μεχρι να φουσκωσουν και να γινουν μια παχια κρεμα.
  5. Σταματαμε το χτυπημα και ριχνουμε το αλευρι με το κακαο εναλλαξ με το ουισκι
  6. και με σπατουλα αναδιπλωνουμε ελαφρα το μιγμα απο κατω προς τα πανω για να μη χασουμε το ογκο των χτυπημενων αυγων.
  7. Βουτυρωνουμε πολυ καλα την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας,στρωνουμε λαδοκολλα,βουτυρωνουμε και την λαδοκολλα και ριχνουμε το μιγμα.Το στρωνουμε απαλα να απλωθει ομοιομορφα σε ολη την λαμαρινα
  8. ψηνουμε στους 200 βαθμους στον αερα για 10 -12 λεπτα.
  9. Οσο ειναι ακομα ζεστο και μαλακο το παντεσπανι στρωνουμε στον παγκο μας λαδοκολλα την πασπαλιζουμε με κρυσταλλικη ζαχαρη.
  10. Αναποδογυριζουμε το ψημενο παντεσπανι με προσοχη, αφαιρουμε την λαδοκολλα της λαμαρινας.
  11. Με ενα πινελο περναμε ολο το παντεσπανι με το σιροπι..(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΛΙΧΤΕΙ) Σιροπι θα περισσεψει φυλαξτε το για αλλες τετοιου ειδουσ χρησεις.
  12. Στην συνεχεια στρωνουμε την μαρμελαδα.
  13. Κατοπιν προσθετουμε την σαντιγι (κραταμε ενα μερος για την εξωτερικη επικαλυψη του κορμου) τα βυσσινα και τις νιφαδες κουβερτουρας.
  14. Με προσοχη και την βοηθεια της λαδοκολλας τυλιγουμε τον κορμο σε ρολο,κοβουμε τα πλαινα του κορμου για να εχουμε ομορφο οπτικο αποτελεσμα.
  15. Διακοσμουμε τον κορμο αναλογα το γουστο μας.Παγωνουμε πολυ καλα τον κορμο στο ψυγειο,κοβουμε σε φετες σερβιρουμε και απολαμβανουμε το υπεροχο αρωμα και γευση του φανταστικου αυτου κορμου!!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Μαΐου 2019